İzmir’e Sahip Çık Platformu, Ege Üniversitesi’nde millet bahçesi yapılmasına dair yürütülen çalışmaları protesto için bugün bir basın açıklaması yaptı.
Ege Üniversitesi ana girişinde düzenlenen toplantıda konuşan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, millet bahçesinin Ege Üniversitesi’nin sosyal tesislerinin bulunduğu 545 dönümlük bölümünde yapılacağının anlaşıldığını belirterek, “Bu alanda üniversitenin konukevi, güneş enerjisi enstitüsü ve personel lojmanları bulunmakta olup, arazinin büyük bir kısmı, 290 dönümlük fıstıkçamı koruluğu ve zeytin ağaçları ile çevrilidir” dedi.
Birgün'den Şebnem Subaşı'nın haberine göre; millet bahçelerinin, kentlerin akciğerlerini oluşturan yetişmiş ormanlık alanlarda değil, kente yeni yeşil alanlar kazandırılması gözetilerek çıplak arazilerde yapılmasının daha uygun olacağını dile getiren Kocaer, Ege Üniversitesi Ormanı’na ve Ege Üniversitesi yerleşke alanına sahip çıkmakta kararlı olduklarını ifade etti.
Yanıt bekleyen sorular
Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer şu sorulara da yanıt beklediklerini söyledi:
1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlandığı söylenen söz konusu Ege Üniversitesi Master Planı ve Bakanlıkla bu bağlamda imzalanan protokolün içeriği nedir?
2. Bu protokol kapsamında şu anda kullanılmadığı gerekçesiyle ele alınıp değerlendirileceği söylenen kampüs arazileri nereleridir ve bunlar ne şekilde değerlendirilecektir? (satış, uzun süreli kiralama vb.)
3. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi kentin başka bir bölgesine taşınacak mı? Taşınacaksa nereye taşınması ve mevcut tıp fakültesi alanının ne amaçla kullanılması planlanıyor?
4. Millet Bahçesi için önerilen yere dair imar planı değişikliği planlanmakta mıdır?” sorularına yanıt beklediklerini dile getirdi.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...
0 Yorum
Yorum Yap