Depremden Sonra Malatya’da 40 Bin Kaçak Bina Yapılmış
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Malatya’da, belediyelerin tutumu yeni facialara davetiye çıkarıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Malatya’da, belediyelerin tutumu yeni facialara davetiye çıkarıyor.
Malatya Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen kentlerden başında geliyor. Yaklaşık iki yıldır depremin izlerini silemeyen kentte, belediyelerin, deprem sonrasında yapılan kaçak yapılara göz yumduğu belirtildi.
Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; Malatya Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, “Depremden sonra Malatya’da inşa edilen kaçak bina sayısı 30-40 bin civarında. Belediye yönetimleri kaçak yapılan bu evlerin takibini yapamadı. 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük ve yıkıcı depremden ders alınmadığını maalesef bu kaçak yapılarla bir kez daha görüyoruz.” dedi.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.
0 Yorum
Yorum Yap