- yapi.com.tr
- 28.07.2005
- GÜNDEM
- 2 okunma
Çin'de Türk Festivali
Uzakdoğu Kültür Merkezi tarafından kasım ayında Çin Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek Türk Kültürü Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
Uzakdoğu Kültür Merkezi tarafından kasım ayında Çin Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek Türk Kültürü Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'nin Dışişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarının desteği, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kültür Bakanlığı'nın davetiyle gerçekleştirilecek festival için Türkiye'den 100 kişilik bir kafile Çin'e gidecek.
8 Kasım 2005 tarihinde yapılacak Asya Kültür Bakanları Toplantısı ile başlayacak Türk Kültürü Festivali Foshan, Pekin ile Şanghay kentlerinde düzenlenecek ve Türk kültürü, müzik, dans, moda, el sanatları, sinema, resim, fotoğraf gibi altbaşlıklardan oluşan performanslarla Çinlilerin karşısına çıkacak. Festivale katılacak sanatçı ve gruplar arasında ise Shaman Dans Grubu, Mercan Dede, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Tarihi Türk Müziği ve Sema Gösterisi, Burhan Öcal ve Grubu bulunuyor.
Uzakdoğu Kültür Merkezi Başkanı Taha Feyizli yaptığı yazılı açıklamada festivalin Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki mevcut ilişkilerin gelişmesi ve hızlanması açısından tarihi bir önemi taşıdığına inandığını belirtti.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap