Çamlıca Camisi'nde Hafriyat Başladı
Çamlıca'da 3 yılda bitirilmesi planlanan ve gündemde uzunca süre tartışılan Çamlıca Camisi için hafriyat çalışmaları başladı.
Çamlıca'da 3 yılda bitirilmesi planlanan ve gündemde uzunca süre tartışılan Çamlıca Camisi için hafriyat çalışmaları başladı.
Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Kandilli El Sanatları Merkezi'nin açılış töreninde ilk kez duyurduğu ve kamuoyunun uzun süredir gündemini meşgul eden Çamlıca Camisi'nde hafriyat çalışmaları başladı.
15 bin metrekarelik alanda oluşturulacak, bünyesinde Türk-İslam Eserleri Müzesi, bin kişilik konferans salonu, 250 kişilik toplantı salonu, kütüphane, sergi salonu, 3 bin 500 araçlık otopark bulunacak ve yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacak Çamlıca Cami Projesi'nde hafriyat çalışmaları hafta sonu olmasına rağmen başladı.
"Çıkan hafriyat Maltepe'ye taşınacak"
Yenişafak gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz ay Üsküdar Belediyesi tarafından ruhsatı verilen caminin hafriyat çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Kara, yaklaşık 600 bin metreküp hafriyat çıkması planlanan çalışmaların 4 ay süreceğini ifade etti. Kara ayrıca Çamlıca'dan çıkacak hafriyatın Maltepe sahildeki dolgu alanına taşınacağını belirtti.
Bir tepeyi düzleyip yapmak. . . Ataşehir'deki gibi çevre ilişkilerini, ölçek, oran, görsel kalite ilişkilerini umarsamaz bir yaklaşıma karşıyım. .