Yapı Sektörünün Haber Portalı

Belediyeden ODTÜ’ye Ceza

Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Ural Akbulut arasında yaşanan, Ankara şebekesine verilen Kızılırmak suyu polemiği tazeliğini korurken, dikkat çeken bir karara imza attı. Belediye Encümeni, ODTÜ kampusundaki 45 bina için “uygulama imar planı, yapı

Belediyeden ODTÜ’ye Ceza

Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Ural Akbulut arasında yaşanan, Ankara şebekesine verilen Kızılırmak suyu polemiği tazeliğini korurken, dikkat çeken bir karara imza attı.

Belediye Encümeni, ODTÜ kampusundaki 45 bina için “uygulama imar planı, yapı ruhsatı ve iskan belgesi bulunmadığı” gerekçesiyle toplam 1 milyon 800 bin YTL (1.8 trilyon TL) para cezası kesti. Kaçak yapılar, mevzuata uygun hale getirilmemesi durumunda yıkılacak. Akbulut, para cezasını ödemeyerek, mahkemeye gideceklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden dün yapılan yazılı açıklamada, kaçak yapıların mühürlenmesinin ardından ODTÜ Rektörlüğü’ne aykırılıkların giderilmesi için süre verildiği ancak üniversite yönetiminin mührün kaldırılması hususunda herhangi bir girişiminin bulunmadığı savunuldu.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.