Yapı Sektörünün Haber Portalı

Belediye Kendi Yaptığı Kaçak Tesisi Mühürledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllar önce kıyı kenar kanununa aykırı bir şekilde yapılan ve ardından zarar ettiği gerekçesiyle kiraya verilen sosyal tesisler, aynı belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Belediye Kendi Yaptığı Kaçak Tesisi Mühürledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yıllar önce deniz kenarında Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan araziye Sevgi Kafe adlı sosyal tesisleri yaptı. Kaçak olarak yapılan ve işletme ruhsatı bulunmayan tesisler, 2021 yılında ihaleyle kiraya verildi.

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; ihaleyi 10 yıllığına aylık 66 bin lira kira karşılığında kiralayan şirket yaklaşık 2 yıl tesisleri ruhsatsız işletmeye devam etti. Ancak bu süre içerisinde yıllarca belediyeye ses çıkarmayan Milli Emlak Müdürlüğü, Kıyı Kenar Kanununa aykırı yapılan tesislerin el değiştirmesi üzerine kapatılmasını talep etti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

AKP’li Belediye de tesislere işletme ruhsatı vermek için içinde bulunduğu yeşil alanları meclis kararıyla millet bahçesi ilan etti. Bu kararını da CHP’li üyeler yargıya taşıdı ve mahkeme meclis kararını iptal etti.

Bunun üzerine AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta ekipleri tesisleri mühürledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.