Çamlıdere, Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar ve Çubuk 2 barajlarının toplam 1 milyar 509 milyon metreküp su kapasitesi olmasına karşın şu anda barajlarda 65 milyon 621 bin metreküp, yani yüzde 4.3 oranında kullanılabilir su bulunuyor.
Barajlardaki son durum şöyle:
n Çamlıdere Barajı: Ankara'ya su sağlayan barajlar içinde kapasite olarak en büyük baraj. Bu barajın toplam kapasitesi 1 milyar 220 milyon metreküp. Barajda kullanılabilir su miktarı 40 milyon 280 bin metreküp.
n Kurtboğazı Barajı: Eski barajlardan birisi olan Kurtboğazı Barajı'nın toplam kapasitesi 92 milyon 53 bin metreküp. Bu barajda 16 milyon 555 bin metreküp su bulunuyor.
n Akyar Barajı: Bu barajın kapasitesi 56 milyon metreküp. Barajda şu anda 3 milyon metreküp su bulunuyor. Bu barajın suyu Eğrekkaya Barajı'na akıtılıyor.
n Eğrekkeye Barajı: Barajın kapasitesi 112 milyon 300 bin metreküp. Şu anda bu barajda 3 milyon metreküp su bulunuyor. Akyar Barajı'ndan gelen suyla birlikte Eğrekkaya Barajı'nda toplanan sular Kurtboğazı Barajı'na aktarılıyor ve bu barajlar Kurtboğazı Barajı'nı besliyor.
n Çubuk 2 Barajı: Ankara - Kızılcıhamam yolu kıyısındaki Çubuk 2 Barajı'nın kapasitesi 22 milyon 445 bin metreküp. Barajda 2 milyon 786 bin metreküplük su rezervi bulunuyor.
Konu Başlıkları Burada Görünecek

0 Yorum
Yorum Yap