Yapı Sektörünün Haber Portalı

Bakanlar Kurulu'ndan Acele Kamulaştırma Kararı

Bakanlar Kurulu, bir hidroelektrik santralı (HES), bir organize sanayi bölgesi ve altı elektrik iletim hattının yapımı için toplam sekiz "acele kamulaştırma kararı" aldı.

Bakanlar Kurulu'ndan Acele Kamulaştırma Kararı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Giresun'da inşa edilecek Yakınca Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin kurulacağı alandaki taşınmazlar Maliye Bakanlığı tarafından "acele" kamulaştırılacak.

DHA'nın haberine göre, ayrıca, Hatay'ın Altınözü ve Antakya ilçelerinde bulunan bazı taşınmazlar, Hatay Altınözü Enek Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacıyla, Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından "acele" kamulaştırılacak.

Bunların dışında, Şanlıurfa-Pekmezli, Kavak, Belkıs-Gaziantep, Gölbaşı, Çanakkale - Havza ve Ermenek-Daran'daki enerji iletim hattı projeleri kapsamındaki alanlardaki taşınmazlar da Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından "acele" kamulaştırılacak.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.