- yapi.com.tr
- 10.03.2004
- GÜNDEM
- 4 okunma
Atatürk Evi Müzesi Restore Ediliyor
Zemin katındaki deformasyon nedeniyle 2003 yılında ziyarete kapanan ‘Bursa Atatürk Evi Müzesi’nin, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının a
Zemin katındaki deformasyon nedeniyle 2003 yılında ziyarete kapanan ‘Bursa Atatürk Evi Müzesi’nin, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu yıl sonunda açılmasının planlandığı bildirildi.
Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, düzenlediği basın toplantısında, Atatürk’ün Bursa’ya geldiğinde kaldığı ve 6 Şubat 1933 tarihinde ‘Bursa Nutku’nu okuduğu yer olan müzenin, Cumhuriyetin 80. Yılı etkinlikleri çerçevesinde restore edileceğini belirtti.
Binanın, çağdaş bir müze örneği olarak kente kazandırılması amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgüt temsilcilerinden oluşturulan komisyonun hazırladığı projelerin, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca onaylanmasının ardından ihale aşamasına gelindiğini anlatan Köksal, “İl Özel İdare Müdürlüğü’nden ihale için gerekli ödenek ayrıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu proje için 400 milyar lira ayırdı. İhalenin en geç Nisan ayının ilk haftasında yapılıp, müzenin yıl sonunda açılmasını planlıyoruz” diye konuştu.
Toplantıda Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu da müzede yürütülecek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap