Antalya 2. Aşama Hafif Raylı Sistem Uygulama Projeleri Elde Edilmesi Hizmet Alımı
İhale Makamı: T.C. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığıukome Şube Müdürlüğü
İşin Adı: Antalya 2. Aşama Hafif Raylı Sistem Uygulama Projeleri Elde Edilmesi Hizmet Alımı
İhale Kayıt No: 2008/55630
İhale Şekli: Belli istekliler arasında
1. İdarenin
a ) Adresi : Kazım Özalp Cad. 404 Sok.Sarılar İşhanı Kat:3 MERKEZ/ANTALYA
b ) Telefon - Faks Numarası : 0 242 248 18 08 - 0 242 249 54 75
c)Elektronik Posta Adresi (varsa) : ihale@antalya.bel.tr
2. Ön yeterlik konusu hizmetin
a ) Niteliği, Türü ve Miktarı : sıra malın/İşin Cinsi miktar birim açıklama (Varsa)
1 antalya 2.Aşama Hafif Raylı Sistem Uygulama Projeleri Elde Edilmesi Hizmet Alımı İşi 1 adet
b ) Yapılacağı Yer : Antalya Büyükşehir Belediyesi
c ) İşin Süresi : Sözleşmenin Yürürlüğe Girmesinden İtibaren 150 Takvim Günüdür. Ancak İşin En Geç 31/12/2008 Tarihinde Bitirilmesi Esastır.
3. Ön yeterlik değerlendirmesinin
a ) Yapılacağı Yer : Fen İşleri Diresi Başkanlığı
b ) Tarihi - Saati : 15.05.2008 - 14:00
4. Ön yeterlilik değerlendirmesine katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile ön yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. Ön yeterlilik değerlendirmesine katılabilme şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi.
4.1.2. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya son başvuru tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya son başvuru tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış , tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
4.1.2.3. İhale konusu işin yapılmasına ilişkin olarak ilgili mevzuatı gereği alınması zorunlu olan belge:
4.1.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.1.3.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.3.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
4.1.4. 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname,
4.1.5. Şekli ve içeriği Ön Yeterlik Şartnamesinde belirlenen başvuru mektubu.
4.1.6. Adaylar, ihale konusu hizmetin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri işlere ait listeyi, teklif eki olarak tekliflerine dahil edeceklerdir.
4.1.7. Ön yeterlik dokümanının satın alındığına dair belge.
4.1.8. Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu tüzel kişilere ilişkin beyanname.
4.1.9. Tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin, aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak iş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
4.2.1. Bankalardan temin edilecek belgeler:
Adayın, 250000 tutarında bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredisi veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir, yerli veya yabancı bankalardan alınacak belgeler.
4.2.2. Adayın bilançosu veya eşdeğer belgeleri
İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait adayın yıl sonu bilançosu veya gerekli görülen bölümleri, yoksa bunlara eşdeğer belgeler, Adayın; a) Cari oranının (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0.50 olması, b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0.10 olması, c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0.75`den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır. Bu şartları bir önceki yılda sağlayamayan adaylar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan son iki yılın ortalaması üzerinden asgari değerlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılır. Serbest meslek erbabının vereceği ve ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, toplam gelir/toplam gider oranının son yılının veya son iki yıllık ortalamasının enaz (1.25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir onaylı olması gerekir. Bu durumda, yukarıda bilançolar veya gerekli görülen bölümler üzerinden hesaplanacak oranlar aranmaz.
4.2.3. Adayın iş hacmini gösteren belgeler
Adayın ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cirosunu gösteren gelir tablosu ve ihale konusu iş ile ilgili taahhüdü altındaki ve bitirdiği iş miktarını gösteren belgeler, a) Toplam ciro için en az 750000 . b) İhale konusu işle ilgili taahhüdü altındaki ve bitirdiği iş gelirleri için en az 500000 tutarı ön yeterlilik asgari şartı olarak istenir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve buna ilişkin belgeleri sunan aday yeterli kabul edilir. Bu şartları bir önceki yılda sağlayamayan adaylar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler, bu takdirde belgeleri sunulan son iki yılın ortalaması üzerinden asgari kriterlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
4.3.1. İş deneyim belgeleri::
Adayın son beş yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde, sözleşme bedelinin en az %70`i oranında gerçekleştirdiği, idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili tek sözleşmeye ilişkin en az 2400000 tutarında iş deneyimini gösteren belgeler.
4.3.2. Adayın organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler
Anılan işle ilgili olarak,istenmiş olan anahtar teknik personellere ilişkin olarak,4734 sayılı Kamu İhale Kanunu Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği`nin 43. maddesinde isteklinin personel durumuna ilişkin belgeler başlığı altında belirtilmiş olan ve aşağıda şartları yazılı olan anahtar teknik personel ile ilgili belgeler sunulacaktır. Buna göre; Anılan iş ile ilgili Hizmet alımı ihalelemizde idaremizce çalıştırılması öngörülen personelin nitelik ve sayısı ihale dokümanında belirtilmiştir. Asgari yeterlik kriteri olarak aşağıda belirtimiş olan anahtar teknik personel öngörülmüş olup,ilgili anahtar teknik personellerin ihale konusu hizmetin uzmanı olması, ihale tarihinden önce işe alınmış ve ihale tarihi itibarıyla isteklinin bünyesinde bulunuyor olması şartlarının aranması zorunludur. İsteklinin bünyesinde bulunduğu hususu; ilgili adına prim ödendiğini veya ilgilinin işe alındığını gösteren sosyal güvenlik kurumu belgesi ile tevsik edilir. Bu niteliklere sahip gerçek kişi isteklilerden, şahıs şirketi ortaklarından, limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortaklarından, anonim şirketlerin yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, murahhas müdür ve genel müdür ortaklarından, ortak girişimlerin ise gerçek kişi ortaklarından ve tüzel kişi ortaklarının yukarıda sayılan unvanları taşıyan gerçek kişi ortaklarından isteklinin bünyesinde çalıştığına dair belge aranmaz. Asgari yeterlik kriteri olarak öngörülmüş olan anahtar teknik personelin deneyim süresi hususunda, özel sektörde geçen deneyim süresi ilgili meslek odası üye kayıt süresini gösteren belgeyle, kamuda geçen deneyim süresi hizmet çizelgesi ve/veya meslek odası üye kayıt süresini gösteren belgeyle; anahtar teknik personel olarak öngörülen personelin ilgili mevzuatı gereği kaydolması gereken meslek odası bulunmaması halinde deneyim süresi mezuniyete ilişkin belge ile tevsik edilir. Anahtar teknik personel olarak gösterilen personel, aynı zamanda teknik personel olarak ihale konusu işte istihdam edilemez. İş ortaklıklarında, ortaklık oranına bakılmaksızın, pilot ve özel ortaklara ait anahtar teknik personelin tamamı değerlendirilir. Konsorsiyumlarda, koordinatör ortağa ve diğer ortaklara ait anahtar teknik personel işin uzmanlık gerektiren kısımları göz önünde bulundurularak, ayrı ayrı istenir ve değerlendirilir.
ANAHTAR TEKNİK PERSONEL LİSTESİSıra Mesleki Unvanı Mesleki Özellikleri Adet
1 Proje Müdürü Raylı sistem konusunda 5 yıl deneyimli 1
2 İnşaat Mühendisi Raylı sistem konusunda 5 yıl deneyimli 1
3 İnşaat Mühendisi Alt yapı konusunda 5 yıl deneyimli 1
4 Makine Mühendisi Raylı sistem konusunda 5 yıl deneyimli 1
5 Harita Mühendisi En az 5 yıl deneyimli 1
6 Elektrik Mühendisi Raylı sistem konusunda 5 yıl deneyimli 1
7 Mimar En az 5 yıl deneyimli 1
8 Jeoloji Mühendisi En az 5 yıl deneyimli 1
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak , İsteklinin,İş deneyiminde benzer iş olarak;A)"RAYLI SİSTEM UYGULAMA PROJELERİ"yaptığını,veya B)"RAYLI SİSTEM YAPIM İŞLERİNDE MÜŞAVİRLİK VE/VEYA KONTROLLÜK HİZMETİ"yaptığını belgeleyen tek sözleşmeye dayalı iş deneyim belgesini sunması zorunludur.
5. İhale tüm isteklilere açıktır.İhalede yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.
6. Ön yeterlilik dokümanı İhale İşleri Şube Müdürlüğü adresinde görülebilir ve 1.000 YTL / Milyon TL karşılığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü adresinden adresinden temin edilebilir. Ön yeterliğe başvuracak isteklilerin ön yeterlik dokümanını satın almaları zorunludur.
7. Ön yeterlilik dokümanına uygun olarak düzenlenecek olan başvuru belgeleri en geç 15.05.2008 günü, saat 14:00 'a kadar Fen İşleri Diresi Başkanlığı adresine elden teslim edilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
8. Konsorsiyum olarak başvuruda bulunulamaz.
Diğer Hususlar:
Raylı Taşım Sistemleri,15.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ÇED yönetmeliğinin Ekli madde 21/k kapsamında bulunmaktadır.İhale kapsamındaki Raylı Taşım Sistemi için ÇED Proje tanıtım dosyasını,ÇED yönetmeliği Ek-IV deki esaslar dahilinde hazırlayıp ilgili makama sunarak aynı yönetmeliğin amir hükümlerine göre sonuçlandırılacaktır.
DÜZELTME İLANI :Düzeltilen Madde ve/veya Maddeler :
Anılan iş ile ilgili olarak 01.05.2008 tarihinde Kamu İhale Bülteninde yayınlanmış olan İlanın; 4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: 4.3.1. İş deneyim belgeleri; Adayın son beş yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde, sözleşme bedelinin en az %70`i oranında gerçekleştirdiği, idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili tek sözleşmeye ilişkin en az 2.400.000,-YTL tutarında iş deneyimini gösteren belgeler. Maddesi, 4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: 4.3.1. İş deneyim belgeleri; Adayın son beş yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde, sözleşme bedelinin en az %70`i oranında gerçekleştirdiği, idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili tek sözleşmeye ilişkin en az 2.000.000,-YTL tutarında iş deneyimini gösteren belgeler. Şeklinde değiştirilmiştir.
Kamu İhale Bülteni Yayınlanma Tarihi:05.05.2008
Haberi faydalı bulduysanız tek dokunuşla paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap