Yapı Sektörünün Haber Portalı

AKM'ye Yıkım Yolu Açıldı

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, geçen dönem görüşmeleri tamamlanamadığı için kadük kalan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını öngören yasa tasarısını aynen kabul etti.

AKM'ye Yıkım Yolu Açıldı
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, geçen dönem görüşmeleri tamamlanamadığı için kadük kalan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını öngören yasa tasarısını aynen kabul etti. CHP'li Muharrem İnce, AKM ile ilgili olarak Boğaziçi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara gibi üniversiteler dururken Sakarya Üniversitesi'ne rapor hazırlattırılmasını anlayamadığını dile getirerek "AKM'yi yıkmak istemenizin nedeni, Türkiye'nin ilk opera binasının orada bulunması mıdır? Siz, bir anlamda hesaplaşma içinde misiniz'' diye sordu. İnce, AKM'nin yerine yapılacak yeni yapının bazı bölümlerinin otopark olarak kullanılacağı endişesi taşıdığını söyledi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut , İnce'nin sözlerine katıldığını belirterek "Hesaplaşma yoksa tespit edilecek başka bir yere istediğiniz binayı yapabilirsiniz'' dedi. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter , AKM'nin yerine yapılacak yapının alışveriş merkezi olacağı endişesi taşıdıklarını ifade etti. Verilen bir önergeyle, komisyonda 22. Dönem'de kabul edilen "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' Hakkında Yasa Tasarısı, üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan sonra, maddelerine geçilmeden benimsendi.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.