Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maden Şirketi, Sahasını 15 Katına Çıkarmak İstiyor

Manisa ve Kütahya sınırları içerisinde bulunan kuvars madenini genişletmek için bakanlığa başvuran şirket, maden sahasını 15 katına çıkarmak istiyor.

yapi.com.tr
Maden Şirketi, Sahasını 15 Katına Çıkarmak İstiyor (Fotoğraf: AA)

Türkiye’nin birçok bölgesinde sermayenin maden çalışmaları hız kesmiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verilerine göre geçen ocak ayından bu yana 577 proje için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Bu sürede de 414 projeye onay verildi. Projelerin yapılacağı alanlar arasında ise orman, tarım arazisi, sulak alan ve koruma alanı gibi birçok nokta bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; bu projelere bir örnek olan Güral Porselen, Manisa ve Kütahya sınırları içerisinde bulunan kuvars madenini genişletmek için 26 Ekim 2022’de bakanlığa başvuruda bulundu.

Şirket bu başvurusuyla birlikte, yıllar içerisinde 46.18 hektara çıkardığı maden sahasını 694.6 hektara büyütmek istedi. Bu da 977 futbol sahasına denk geliyor. Bu hesaplara göre maden sahasını 15 katına çıkarmak isteyen şirket için bakanlığın İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) 27 Kasım 2023’te toplantı yaptı. Toplantının ardından verilen nihai kararla birlikte şirketin ÇED dosyası on gün süreyle bakanlık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yurttaşların görüşüne açıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-sirketi-sahasini-15-katina-cikarmak-istiyor_204525.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!