Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gümüşhane’de İki Maden için Onay Alındı

Kayyum yönetimindeki Koza Altın, Gümüşhane’deki iki alanda işletmek istediği kompleks cevher madenine onay aldı.

yapi.com.tr
Gümüşhane’de İki Maden için Onay Alındı (Fotoğraf: AA)

Birçok bölgede altın madeni bulunan kayyum yönetimindeki Koza Altın, Gümüşhane Kürtün’de işletmek istediği iki farklı kompleks cevher madeni için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na proje tanıtım dosyasıyla başvuruda bulunmuştu. 1923 ve 1842 hektarlık iki farklı ve birbiriyle çakışan ruhsat sahası bulunan şirkete bakanlık, “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değil” kararı verdi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; şirket bu onayla birlikte 22.04 ve 19.88 hektarlık iki farklı çayır ve mera alanında maden açacak. Onayın ardından alanlardan altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko çıkaracak. Ayrıca şirketin ruhsat alanının genişliği yıllar içinde yaşanacak genişlemenin işareti olarak kabul ediliyor.

Şirket alanlarda gerçekleştirmek istediği projeler için toplamda 740 bin TL harcayacak. Patlatma yapılacak proje kapsamında dinamit ve ANFO tipi patlayıcı kullanılacak. Patlayıcılar, bölgede açılacak 5.2 metrelik deliklere yerleştirilecek. Patlatmanın ardından çıkarılan cevherler Koza Altın bünyesinde yer alan Mastra Altın Madeni’ne nakledilecek. Şirket cevheri buradaki siyanürlü havuzda yıkayacak.

Koza Altın, Ocak 2023’ten bu yana 37 farklı maden projesi için bakanlığa başvuruda bulundu. 18 farklı proje için onay alan şirket, şimdiye kadar hiç olumsuz yanıt almadı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gumushanede-iki-maden-icin-onay-alindi_204540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!