Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ebrar Sitesi’nde Zemin İncelemesi Yapılmamış

Depremde kum yığınına dönen ve yaklaşık 1400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nde zemin incelemesi bile yapılmadığı ortaya çıktı. Hazırlanan raporlarda, sitenin inşa edildiği bölgede zeminin kusurlu olduğu vurgulandı.

yapi.com.tr
Ebrar Sitesi’nde Zemin İncelemesi Yapılmamış (Fotoğraf: AA)

Maraş merkezli depremlerde saniyeler içinde yıkılan ve bin 400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’ne ilişkin TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası rapor hazırladı. Rapor skandallar zincirini açığa çıkardı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; hem savcılığın hem de Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda Ebrar Sitesi K blokun mimari, statik projeleri ile statik hesap raporu ile zemin etüt raporunun bulunamadığı ve “yapı ruhsatında müteahhidi hanesi ise boş bırakıldığı” ifade edildi.

Jeoloji Mühendisleri Odası ise 55 yılı aşkın bir süredir "Zemin ve temel etüt araştırmalarının" yapılmasının zorunluğunu olduğunu ancak Ebrar Sitesi’nin inşaatında zemin etüdünün yapılmadığını belirtti.

Hazırlanan raporda, “Yapılması zorunlu olan zemin araştırmaların yapılıp yapılmadığı incelenmeli, tespit edilen proje müellifleri, fenni mesul, müteahhit ve ruhsat veren kurum yetkilileri hakkında soruşturma yapılması gerektiği düşünülmektedir. Zemin etüdü olmayan bir parsele yapı ruhsatı verilmesi yasal değildir” denildi. Sitenin dere yatağına inşa edildiğine de vurgu yapılan raporda, sıvılaşma analizi yapılmadığının altı çizildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ebrar-sitesinde-zemin-incelemesi-yapilmamis_204529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!