Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Yasası Meclis Gündeminde

Çevre Yasası Meclis Gündeminde

CNN Türk
1 Çevre Yasası Meclis Gündeminde

b>Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta Çevre Yasası temel yasa olarak görüşülecek. Terörle Mücadele Yasası'nda (TMY) değişiklik öngören tasarı da Adalet Komisyonu'nda ele alınacak. Meclis, bu hafta çevreyi kirletenlere önemli cezalar getiren Çevre Yasası'ndaki değişiklik için mesai yapacak.

Genel Kurul'un en önemli gündem maddesi, önce Tuzla'da daha sonra başka bölgelerde bulunan zehirli varillerle bir kez daha gündeme gelen Çevre Yasası olacak. Geçici maddelerle birlikte 41 maddelik Çevre Yasa Tasarısı, 'temel yasa' olarak iki bölüm halinde görüşülecek.

Cezalar artırılıyor
Önemli düzenlemeler içeren tasarıyla, çevreyi kirletenleri verilecek cezalar artırılıyor. Tasarı, herkesi çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesiyle görevli, belirlenen tedbir ve esaslara uymakla yükümlü kılıyor.

Atık alım, ön arıtma ve arıtma tesislerini kurmayanlar ile kurup da çalıştırmayanlara 30 bin, yasak atıkları toprağa verenlere ise 12 bin YTL ceza öngörülüyor.

Suçun tekrarı halinde cezalar katlanarak artacak. Gürültü ve titreşime neden olanlar için konutlarda 200, ulaşım araçlarında 600, işyerleri ve atölyelerde 2 bin, fabrika, şantiye ve eğlence yerlerinde 6 bin YTL ceza öngörülüyor.

TMY Adalet Bakanlığı'na gidiyor
Artan terör olaylarının ardından yeniden gündeme gelen Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısı ise çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. Tasarının alt komisyona sevkedilmeden komisyondan Genel Kurul'a gönderilmesi bekleniyor.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ise orman niteliğini kaybetmiş olan 2B'lerle ilgili yasa tekliflerini görüşecek. AKP'li Muzaffer Baştopçu'nun önerisi, orman dışına çıkarılan yerlerde zamanaşımı hükümlerinin uygulanmamasını öngörüyor. Bir başka AKP'li Fikret Badazlı'nın teklifi de, 2B ile ilgili yasal düzenleme yapılıncaya kadar, bu yerlerle ilgili zamanaşımı ve hak düşürücü sürelerin işlememesini içeriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-yasasi-meclis-gundeminde_45386.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bence daha fazla ceza olmalı YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!