Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cennet Koyu'ndaki Projenin Kapasite Artışına Onay

Bodrum'un Cennet Koyu'nda yapılması planlanan tesisin kapasite artış projesi için 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi.

yapi.com.tr
Cennet Koyu'ndaki Projenin Kapasite Artışına Onay (Fotoğraf: AA)

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koyu’nda koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide Cengiz İnşaat'ın yapmak istediği tesis için kapasite artış projesine 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı.

Gazete Duvar’dan Esma Turan’ın haberine göre; inşaat projesi tepkilere neden olmuş ve bölge halkı alanda eylemler yapmıştı. Projeye 7 Aralık 2023’te ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmesinin ardından Bodrum Belediyesi tarafından 12 Aralık’ta da inşaat ruhsatı verilmişti.

Bölgede inşaat çalışmalarının başlamasının üzerine çevreciler alana giderek duruma tepki göstermişti. Cengiz İnşaat'a verilen ruhsat, Bodrum Belediyesi 2023 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısında da tartışmalara neden olmuş, CHP'li bazı meclis üyeleri ruhsatın iptalini isterken Bodrum Belediyesi’nden de ruhsatın yeniden değerlendirileceği duyurulmuştu. Daha sonra Cengiz İnşaat’a verilen 60 adet yapı ruhsatı iptal edilmişti. Cengiz Holding, ruhsat iptalini Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne taşımıştı.

Cengiz Holding’in, ruhsatın iptal edilmesine yönelik yaptığı itiraz Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Cengiz İnşaat tarafından Bodrum Göl Mahallesi, Gökburun Mevkii, 305 ada 1 parsel ile 306 ada 1 parselde yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı projesi için bugün 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cennet-koyundaki-projenin-kapasite-artisina-onay_204755.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!