Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Geçen Program

Can Aytekin’in “Geçen Program” adlı sergisi Kevser Güler küratörlüğünde 22 Şubat-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ziyaret edilebilir.

yapi.com.tr

Sergiler

Geçen Program
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Şubat 2024
BİTİŞ TARİHİ: 21 Nisan 2024
YER: Nâzım Hikmet Kültürevi
DÜZENLEYEN:

Nilüfer Belediyesi

DİĞER BİLGİLER:

A. Yüzüncüyıl, Uğur Mumcu Blv. 7/A, Nilüfer/Bursa

+ Ajandama Ekle

Nilüfer Belediyesi, Can Aytekin’in “Geçen Program” adlı sergisine, Kevser Güler küratörlüğünde, 22 Şubat Perşembe itibarıyla Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ev sahipliği yapmaya başlıyor. Nâzım Hikmet Kültürevi’nin mekansal kurgusuyla ilişki kuran “Geçen Program” sergisinde Aytekin, dijital teknolojiler öncesinde yaygın bir üretim olan afiş ressamlığı pratiğinin tekniklerine, kağıt malzeme ve baskıyla ilişkisine ve açık ya da örtük resim tarihi referanslarına yakından bakıyor.

Can Aytekin yapıtlarında sıklıkla, resmin problemlerinin günlük yaşamda çeşitli görsel kültür sanat üretimlerinde nasıl ele alındığına eğiliyor. Sanatçı bu ilgisi doğrultusunda kentsel tasarım, mimari, grafik tasarım ve sinemayla ilişkiler kuruyor, bu üretimlerin resimle kesişen ara alanlarını ve buradan resme taşanları inceliyor.

“Geçen Program”, Can Aytekin’in afiş ressamlığı ve kağıt malzemeye odaklanan sergilerinin yeni ayağı olarak izleyiciyle buluşuyor. Sergi, sanatçının yakın dönemde yaptığı başka iki sergi ve iki gösterimle ortaklıklar taşıyor. 2018’de Ariel’de, 2019’da “Gelecek Program” adlı solo sergisiyle Riverrun’da, 2022’de “Şimdiki Program” sergisiyle Versus Art Project’te ve 2023’te Büyükada Lale Sineması’ndaki vitrinde yaptığı sergilemede Aytekin, bu çerçevede oluşturduğu yapıt serilerinden seçkiler göstermişti. Bir bakıma bu sergiler birbirleriyle temas halinde doğmuş yapıt serilerinden çoğalıyor, başka mekanlara taşınırken seçkiler farklılaşırken yeni bir mekansal örgütlenmeyle bir arada gösteriliyorlar. Tıpkı filmlerin sinemadan sinemaya, şehirden şehire taşınması gibi, Can Aytekin de bu yapıtlar serisini, bir dosya gibi taşıyor ve görmenin ve görsel örgütlenmenin mimariyle ilişkisine de özen göstererek başka mekanlarda başka kadrajlar sunan sergilere dönüştürüyor.

Sanatçı belirli bir film bağlamında ürettiği, afiş, sinema feneri, lobi fotoğrafları, poster baskıları dahil efemera külliyatını, sergileneceği mekana göre yeni ilişkiler önerecek biçimde paylaşıyor. Film gösterimleri öncesinde lobide, fuayede, sinemanın girişinde kurulan sergileme panolarının, dekorların ve afişlerin geçiçiliğini benimseyerek, hızlı ve ucuz çözümlerle ilerleyen sanatçı, üretim süreçlerini kutsamaktan imtina etmenin, yaşamın telaşını ve aceleciliğini sahiplenmenin olanaklarını hatırlatıyor. Brikolaj üretime öykünen çalışma süreçleri, kısıtların doğurabileceği yaratıcı fikirlere, geçiciliğin tanıyabileceği imkanlara bakmayı teşvik ediyor.

Sergi 21 Nisan tarihine dek ziyaret edilebilir.

Sergiye bir dizi paralel program eşlik ediyor:

Can Aytekin, Fatih Özgüven, Kevser Güler - Sergi Konuşması: Kağıt Üzerinde, 16 Mart 2024 Cumartesi

Can Aytekin -  Kes, Yapıştır, Renklendir, 17 Mart 2024 Pazar 

Can Aytekin - Kes, Yapıştır, Renklendir, 21 Nisan 2024 Pazar 

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/gecen-program_201722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!