Türkiye’nin önde gelen girişimci ve hayırseverlerinden İbrahim Bodur’un anısını ve mirasını yaşatmak amacıyla, Kale Grubu tarafından hayata geçirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü, girişimcilik ekosistemini desteklemeyi ve yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmeyi amaçlıyor.
Bu sene ilki düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi hedeflenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile Kale Grubu, Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerini ödüllendiriyor. Bu ödül ile Kale Grubu, yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış, başarılı pilot projelerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Ödülü programı kapsamında birinci olan sosyal girişimci 30.000 TL’lik para ödülü ile desteklenerek projenin geliştirilmesine katkı sağlanacak. Başvuru için son tarih, 13 Ekim 2017.
Katılım Koşulları Önemli bir sosyal sorunu çözmek için yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış, başarılı bir proje geliştirmiş ve büyüme potansiyeli gösteren tüm sosyal girişimciler İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’ne başvurabilir.
Başvuru Ön Koşulları - Sosyal Amaç: Ödül başvurusunda bulunan projelerin ticari faydadan daha öncelikli olarak sosyal fayda gözettiğine yönelik geçmiş faaliyetlerin ve gelecek planlarının açık ve şeffaf bir biçimde paylaşılması bekleniyor. Bu amaçla ödül değerlendirme ekibi adaylardan çeşitli ek bilgi ve belgeler talep edebilir.
- Başarılı Pilot Uygulama: Henüz hayata geçmemiş ve planlama aşamasındaki proje fikirleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Fikir aşamasını geçmiş ve en az 1 yıldır uygulanmakta olan projeler ödül başvurusu kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.
Değerlendirme Kriterleri - Özgünlük: Sosyal değişimin yeni fikir ve yaklaşımlarla mümkün olduğu gerçeğinden hareketle projelerin Türkiye için yenilikçi fikirler, yaklaşımlar ve iş yapış biçimleri içermesi büyük önem taşıyor.
- İş Modeli: Projelerin sürdürülebilirlik, büyüme ve etki ihtiyaçlarını karşılayabilecek iş modelleri geliştirmiş olmaları tercih sebebi olacaktır. Bu doğrultuda, adayların faaliyetlerine ilişkin mevcut ve gelecek finansman planları değerlendirmeye alınacaktır.
- Sosyal Etki: Sosyal etki kriteri hem bugüne dek yapılmış çalışmaları hem de gelecek faaliyetlerin değerlendirme kapsamına alınmasını sağlayacaktır. Günümüze dek yapılmış çalışmaların etkilerinin somut örnekler ve veriler üzerinden anlatılabiliyor olması, gelecek çalışmaların ise sosyal etki yaratma potansiyelinin yüksek olması özellikleri başvuruları kuvvetlendirecek özellikler arasındadır.
- Yeterlilik ve Güvenilirlik: Ödül başvurusunda bulunan adayların/ekip üyelerinin yeterlilikleri ve güvenilirlikleri ayrıca değerlendirmeye tabidir. Adayların kişisel ve ticari faydadan daha öncelikli olarak toplumsal faydayı gözetmeleri; çalışma ve söylemlerinde ayrımcılık veya şiddet içeren yaklaşımlar benimsememeleri gerekiyor.
Takvim Başvuru Süreci: 5 Eylül – 13 Ekim 2017 Ön Değerlendirme Süreci: 13 Ekim – 6 Kasım 2017 Seçici Kurul Değerlendirme Süreci: 20 Kasım – 1 Aralık 2017 Ödül Töreni: 13 Aralık 2017
Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu için tıklayın.
|