Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Zeytinci Köylüler Haklı Bulundu, Mahkeme Yürütmeyi Durdurdu

Bodrum’da 4 köydeki zeytinlik ve ormanlık alandaki maden ocaklarının sınırlarının genişletilip kapasitelerinin arttırılmasına dava açan köylülere, mahkemeden sevindirici haber geldi.

yapi.com.tr
Zeytinci Köylüler Haklı Bulundu, Mahkeme Yürütmeyi Durdurdu

Bodrum'a bağlı Kızılağaç, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kumköy mahalleleri içerisinde çalışma yürüten taş ocağı, faaliyet alanını genişletmek için yeniden ruhsatlandırmaya gitti. Muğla Valiliği tarafından ruhsatlama için gerekli olan ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Bu kararın ardından, zeytin rekoltesinin düşeceğini ve tarlalarının kamulaştırılacağını söyleyen köylüler, yürütmenin durdurulması ve ÇED gerekli değildir kararının iptal edilmesi için dava açtı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; bölgede defalarca eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan 134 köylünün Muğla Bölge İdare Mahkemesi'de açtığı dava kapsamında geçen aralık ayında bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi raporunda, köylülerin geleceğinin ve bölgedeki ekolojik dengenin tehlikede olduğu belirtildi. Mahkeme de yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Köylülerin avukatı Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada, “Mahkemenin atadığı bilirkişilerin yaptığı incelemede bizim taleplerimiz haklı bulundu. Mahkeme Kızılağaç, Kumköy, Yalıçiflik ve Çamlık'ın geleceği için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar Bodrum’un geleceği için çok önemli. Bu konuda bize destek olan tüm köylülere, Belediye Başkanımıza ve çevre dostlarına teşekkür ederim.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeytinci-koyluler-hakli-bulundu-mahkeme-yurutmeyi-durdurdu_198016.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!