Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Yarısı Bizden” Kampanyasında Yeni Dönem Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması yok." dedi.

yapi.com.tr/AA
“Yarısı Bizden” Kampanyasında Yeni Dönem Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması yok. Yarısı Bizden'de vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Ama bina bazında ama ada bazında bu projeleri yürüteceğiz." dedi.

Bağcılar'da Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde konuşan Kurum, daha yaşanabilir bir İstanbul için iki önemli adım attıklarını belirterek, vatandaşlara millet bahçesi armağan ettiklerini, öte yandan Bağcılar'da 1076 sağlıksız konutu yıkıp, yeni yuvaların inşasına başladıklarını dile getirdi.

İstanbul'da bir yandan kentsel dönüşüm projeleri yaparken, diğer yandan doğal güzellikleri artıracak adımları attıklarını, bir taraftan İstanbul Boğazı'nı ve Marmara'yı koruyacak, diğer taraftan dar gelirli vatandaşlara yeni sosyal konutlar yapacaklarını anlatan Kurum, bu millet bahçelerinin iddialı duruşlarının en güzel yansıması olduğunu söyledi.

"İstanbul'da olası bir deprem bekleniyor ama biz depremi bekleyemeyiz"
Millet bahçesinin Bağcılar'a hayırlı olmasını dileyen Kurum, İstanbul'un geçmişinde en büyük sınavları depremlere karşı verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Gelecekte de aynı deprem tehlikesi hepimizi beklemektedir. Bir şehirde deprem söz konusuysa diğer her şey önemini yitirir. Çünkü biz bu acıları çok yaşadık. İnsanımızın canından daha değerli hiçbir şey yoktur. Bu sebeble deprem İstanbul'un tek ve en önemli gündemidir. İstanbul'da olası bir deprem bekleniyor ama biz depremi beklemeyeceğiz, bekleyemeyiz."

Kurum, yıllardır hem dönüşüm yaptıklarını hem de bilim insanlarının fikirleri doğrultusunda adımlar attıklarını aktararak, "İstanbul'un sağlıksız konut fotoğrafına baktığımızda şu acı gerçeği görüyoruz. İstanbul'daki toplam ev sayısının 5'te biri, yani 1,5 milyon yuvamız sağlıksız durumdadır. Hele hele 2,5 milyon insanımızı barındıran 600 bin konutun acilen hemen dönüşmesi gerekiyor." dedi.

Yarısı Bizden kampanyasında yeni dönem
Bakan Kurum, konuşmasının devamında Yarısı Bizden kampanyasıyla ilgili yeni dönem başlattıklarını duyurdu.

Kampanya dahilinde 2,5 ayda 1 milyon 225 bin konutu ve bu konutlara ilişkin başvuruları aldıklarını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi projemizde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Öncelikle Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması yok. Yarısı Bizden'de vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Ama bina bazında ama ada bazında bu projeleri yürüteceğiz. Yine çok önemsediğimiz ada bazında yapılacak, vatandaşlarımızın anlaştığı, rıza gördüğü her bir projeyi Bakanlığımız, TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle belediyelerimizle birlikte yapacak ve inşallah alan bazındaki dönüşümlerdeki inşaat sürecini de eğer vatandaşımız talep ediyorsa biz vatandaşımızla birlikte yürüteceğiz. Yine, yeni üretilecek projelerde, otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutuyoruz. Hiçbir kardeşimizin hak kaybı yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. .Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda, yüklenici firmalarımız için de bir iyileştirme yapıyoruz. İşe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödüyoruz. İşi hızlandırıyoruz. İnşallah bu aldığımız kararlarla birlikte hem Yarısı Bizden kampanyamız daha da hızlanacak hem de alan bazlı dönüşümlerle birlikte, belediyelerimizle bu süreci daha da kararlı bir şekilde yürüteceğiz ve inşallah İstanbul'umuzu en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yarisi-bizden-kampanyasinda-yeni-donem-basliyor_205760.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!