2. İstanbul Tasarım Bienali
Projelerin Yayın, Kaynaklar, Kişisel, Norm ve Standartlar, Toplumsal İlişkiler bölümleri altında öbeklendiği bienal mekânını Superpool tasarlamış. Bienalde yer alan projelerden bir seçkiye Saltuk Özemir’in Zoë Ryan ile yaptığı söyleşi eşlik ediyor.
Faaborg Limanı İskeleleri
Faaborg Limanı İskeleleri Faaborg kasabasında, su üzerinde, ziyaretçileri yüzme ve su sporları için kendine çekecek, yeni bir kamusal alan sunuyor. Danimarka’daki projenin tasarımı JDS’e ait.
Şişhane Park
ŞANALarc’ın tasarımının temel amacı, coğrafi/doğal nitelikleri bakımından eşsiz bu kentsel çevrede alternatif bir kamusal alan yaratarak, insanların yoğun kent merkezinde keyifli bir deneyim yaşayabilmesi, ziyaretçi ve bölge sakinlerinin yeniden buluşmasıdır.
Nanterre’de Okul Kompleksi
Dietmar Feichtinger Architectes’in tasarladığı Fransa’daki okul kompleksi, çocuklara farklı açıkhava deneyimleri sunan iki farklı avlu çevresinde kurgulanmış. Anaokulu avlusu kare biçimindeyken, ilkokulun avlusu ikizkenar yamuk biçiminde tasarlanmış.
Arnavutköy’de Pazar Yerleri
Yasemin K. Enginöz’ün yaptığı söyleşide projeyi tasarlayan Can Çinici şöyle diyor: “İlk örneği Bolluca’da yapılan, Arnavutköy’de tasarladığımız 4 pazaryeri, haftanın her günü hizmet veren semt pazarlarına benzemiyor, ‘ara bir form’ diyebiliriz.”
Antakya Müze Otel
EAA’nın tasarladığı projede korunarak ziyarete açık tutulmak istenen tarihi kalıntılar ile kamusal kullanımı içine almakta zorlanan otel programının oluşturduğu zıtlık, tasarımı tetikleyen etmenlerin başında yer alır.
Uluova Süt Çiftliği Operasyon Binası
Arten DC’nin tasarladığı Çanakkale’de yer alacak yapı, yeşil dokuyu geniş teraslarına da nüfuz ettirerek dolaşım alanları yaratmakta, lobi üzerinde kurgulanan galeri boşluğunun çevresini de olabildiğince dolaşım alanlarına terk etmektedir.
İzmir Satış Bürosu
Iglo Architects’in projesindeki amaç, arazi içinde, deniz kıyısında bulunan ve eskiden fabrika olarak kullanılmış olan atıl binanın, inşaat süresi boyunca şantiye yönetim bürosu ve satış tanıtım bürosu olarak işlev görecek şekilde tasarlanmasıydı.
Üründül Enerji Üretim A.Ş. Genel Merkezi
CKMY Architects bu projede açık, yarı açık ve kapalı bürolar yaratarak, hem dinamik bir çalışma ortamı elde etmeyi, hem iş hiyerarşisine sadık kalmayı, hem de her türlü çalışma şekline uygun bir tasarımı hedefledi.
Ayrıca;
- Kent Parklarında Suyun Peyzaj Öğesi Olarak Kullanımında Kültürel Farklılıklar Amerika ve İran Örnekleri; Farnaz Heravi, İlknur Türkseven Doğrusoy, Rengin Zengel - Enerji Etkin Cephelerde Nanoteknoloji; Ayça Tokuç, Burcu Gülay Taşçı - Elma; Önder Şenyapılı - Güneş Üzerinde “X” Boyutunda Yaşayan Irk; Balkız İnal
YAPI Aralık sayısında...
|