Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Urla’da ÇED Süreci Sonlandırılan Alanda Jeotermal Çalışması

İzmir Urla'ya bağlı Altınköy Mahallesi sınırları içerisinde geçen yıl ÇED süreci sonlandırılan alanda yeniden jeotermal kaynak arama çalışmaları başlatıldı. Mahalle halkı dilekçe vererek itiraz etti.

yapi.com.tr
Urla’da ÇED Süreci Sonlandırılan Alanda Jeotermal Çalışması (Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel)

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Altınköy Mahallesi sınırları içerisinde başlatılan jeotermal kaynak arama çalışmaları yöre halkını bir kez daha harekete geçirdi. Aynı bölgede geçen yıl da jeotermal kaynak aramaları için ruhsat verilmiş, halkın tepkileri sonrası valilik tarafından ÇED süreci sonlandırılmıştı. Jeotermal kaynak aranan yer doğal sitnitelikli alan” sınırları içerisinde kalıyor.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; geçtiğimiz yıl Urla Demircili Köyü'nün batısından başlayarak, Seferihisar sınırına kadar tüm sahiller ve arkasındaki doğal sit alanı için jeotermal kaynak arama ruhsatı verilmişti. Yöre halkının tepkilerin ardından projenin ÇED sürecinin Valilik tasarrufu ile sonlandırıldığı açıklanmıştı. Öte yandan jeotermal kaynak arama ruhsatının iptali için açılan davada da ruhsatın sona erdiği, sahanın geri alındığı ve ruhsatın yenilenmeyeceğine dair belge mahkeme dosyasına girdi. Tüm bu sürecin yanı sıra aynı bölgede yeni bir turizm amaçlı jeotermal kaynak arama ÇED sürecinin başlatıldığı ortaya çıktı.

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan 1 adet jeotermal sondaj kuyusu ÇED sürecine karşı yöre de yaşayan yurttaşlar bir kez daha dilekçelerle tepkilerini ortaya koydu.

Bölge Doğal SİT derecelendirmesi yönünden “nitelikli koruma alanı” olduğuna vurgu yapılan dilekçelerde, “kıyıdaki plajlardan halkın yararlandığı zengin ve hassas bir bölgede böyle bir arama ruhsatı verilmesi, bilime, hukuka tamamen aykırıdır” denilerek ÇED sürecinin acilen sonlandırılması talep edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/urlada-ced-sureci-sonlandirilan-alanda-jeotermal-calismasi_201836.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!