Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ümraniye'ye Yeni Meydan

Ümraniye Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitler Meydanı yeniden düzenlenecek. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye Belediyesi tarafından yapımına başlanan meydan projesinin 1. etabı kısa sürede tamamlanarak hayata geçiriliyor" dedi.

yapi.com.tr
Ümraniye'ye Yeni Meydan

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, meydan çalışmaları kapsamında, Ümraniye Gaffar Efendi Sokak'ta bulunan 90’lı yıllarda inşa edilen İGDAŞ binasının yerinin değiştirildiğini belirterek, 50 yıllık Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nun da Ümraniye Belediyesi tarafından yeniden yaptırıldığını söyledi.

Can, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Böylelikle açılan alan Ümraniye Meydanı olarak halkın ortak kullanım alanına dönüştürüldü. Birçok aktivitenin yapıldığı 15 Temmuz Şehitler Meydanımızın şimdi 2. etabına geçiyoruz. Ümraniye Belediyemiz tarafından hazırlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak olan proje; 35 bin 250 metrekare inşaat alanını kapsıyor. 15 Temmuz Şehitler Meydanı üzerindeki hazırlık ve deplase çalışmalarını ise Ümraniye Belediyesi olarak başlattık. 25 dönümlük meydanın altına 4 katlı bin araçlık büyük bir zemin altı otopark ve projenin eksi 1’inci katında planladığımız birçok sosyal hizmet kompleksi yaptıracağız. Projede yapımına başlayacağımız otopark, bölgenin trafik sorunlarını da önemli ölçüde çözüme kavuşturacak.”

Projenin zemin altındaki eksi 1’inci katı 7 bin 500 metrekare alana sahip olup; gençlik ve spor merkezi, şehir kütüphanesi, konferans salonu, fuaye, meslek kursları, toplantı salonu, kültür merkezi ve bay bayan mescit gibi birçok sosyal hizmeti içinde barındıracak.

Yapımına başlanan proje ile Ümraniye Merkezi’nde 4 katlı zemin altı otopark inşa edilecek. Proje kapsamında bölgenin trafik ve otopark sorunu da önemli ölçüde çözüme kavuşacak.

Meydan ile birlikte Alemdağ Caddesi TRT lojmanları ve Suiş Caddesi arasındaki kısım da yayalaşacak ve cadde İBB tarafından yenilenecek.

ETİKETLER: Ümraniye
http://www.yapi.com.tr/haberler/umraniyeye-yeni-meydan_161155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!