Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TİMFED Genel Başkanı Tellioğlu: Tedbirler için zaman kalmadı




Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Marmara Denizi'nde yaşanması beklenilen büyük depreme yönelik tedbirler için geç kalındığını ve zaman kalmadığını savundu.
Tellioğlu, Marmara Depremi'nin 12. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, depremin üzerinden 12 yıl geçmesine karşın ciddi bir önlem düzenlemesine gidilmediğini ifade etti. Hala riskli yapı stoklarının, orta şiddetteki depremde yıkılma tehlikesi olduğunu belirten Tellioğlu, şunları kaydetti:
    
''Hala önüne gelen hiç bir yeterlilik akreditasyonuna sahip olmadan müteahhit olabilmektedir. Hala mühendislik ve mimarlık fakültelerini bitiren teknik elemanlar kısa bir staj sürecinden sonra imza yetkisine sahip olabilmektedir. Hala Türkiye'de yapı sektörünün başıboşluğu ve yasal mevzuatlarımızın alt yapısı oluşturulamamıştır. Bu ve benzeri eksikliklerimizi düzeltemediğimiz sürece Türkiye'de orta şiddet ve üstü depremler ülkemiz insanı için çok ciddi yaşamsal can kaybı riski oluşturmaktadır. Tedbirler sırasına göre bir taraftan geçmiş dönemde yapılmış çürük binaları yıkarak ya da güçlendirerek yapı stoku elden geçirilmelidir. Deprem şartlarına uygun hizmet verecek en hızlı ve lojistik imkanlı merkezler ve yaşam alanları oluşturulmalıdır.''

Yasalardaki eksiklikleri gidermek anlamında yapılmaya çalışılan kanun, yönetmelik ve düzenlemelerin, ihtiyaçlara cevap vermekten uzak ve meslek gruplarının kendi menfaatlerine yönelik yapıldığından sonuç alınamadığını savunan Tellioğlu, TİMFED olarak, sorunların en kısa sürede çözümlenmesi ve bu tür can ve mal kayıplarının yaşanmaması için gelen çabayı göstermeye hazır olduklarını belirtti.


http://www.yapi.com.tr/haberler/timfed-genel-baskani-tellioglu-tedbirler-icin-zaman-kalmadi_96733.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!