Boru Hattı Projelerinde TSE-BOTAŞ...
Şırnak'ta 'Kiralar' Tavan Yaptı
Bakanlıktan 'Doğalgaz İndirimi'...
Doğalgaz Dağıtımına 5 Milyar...
'ABD, Türkiye'nin Doğalgaz...
Doğalgazın Yarısını 5 Şehir Tüketti
Türkiye İlk Kez ABD'den Doğalgaz Aldı
O Doğalgaz İhalesi Yenilenecek
Doğalgaz Tüketiminde Rekor Kırıldı
EPDK'dan Doğalgazda İndirim Açıklaması
"Türkiye Endüstri Merkezi Olacak"
Şırnak'ta Kömür Ocağında Göçük!
Şırnak'ta Termik Santral Protestosu!
İşsizlik Oranının En Yüksek...
Şırnak Doğalgazı için 9 Teklif Yarışacak
Şırnak ve Bingöl’de Havalimanı Açılıyor
Şırnak-Van Karayolunun Temeli Atıldı
Şırnak Havaalanı Haziran'da Açılıyor
Şırnak Doğalgaz Boru Hattı İhalesine 4 Teklif
Kuzey Irak sınırından Şırnak'a kadar doğalgaz boru hattı yapılması için BOTAŞ tarafından açılan ihaleye dört teklif verildi.
İhale, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı'nın 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Pig İstasyonu'ndaki bağlantı vanasından başlayarak yaklaşık 185.1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı yapımı işini kapsıyor. BOTAŞ'ta gerçekleştirilen ihalede en düşük teklifi 29.9 milyon dolar ile HES Grup Enerji-Şahin Yılmaz Enerji-Emre Ray Enerji iş ortaklığı verdi.
Alınan diğer teklifler ise şöyle: -VEMAK İnşaat: 30.7 milyon dolar. -Megaron İnşaat-AHM Mühendislik iş ortaklığı: 31.7 milyon dolar; -FERNAS İnşaat: 124 milyon dolar. Yetkililer, tekliflerin kısa süre içinde değerlendirilerek karar verileceğini bildirdi. İhale şartnamesine göre, hattın yapım süresi yer tesliminden itibaren 720 takvim günü olacak. Türkiye'nin Kasım ayının sonunda Suriye sınırında Rusya'ya ait bir savaş uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında artan gerilimin Rusya'nın ekonomik yaptırımlara başlamasına kadar uzanmasının ardından, Moskova'nın gaz arzında da kesintiye gidebileceği endişesiyle Türkiye enerji kaynaklarını çeşitlendirmenin yollarını arıyor. İslam Devleti'nin Irak ve Suriye'de ilerlemesinin ardından Türkiye, uzun zamandır Irak'tan gaz almak için düşündüğü doğalgaz hattı yapımı projesini hayata geçiremedi. Türkiye halen Rusya, İran ve Azerbaycan'dan doğalgaz, Cezayir ve Nijerya'dan LNG alıyor. |