Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rumeli Hisarüstü Artık "Riskli Alan"

Boğaziçi Üniversitesi'nin de bulunduğu Rumeli Hisarı Mahallesi, Bakanlar Kurulu'nun 8 Temmuz 2013 tarihli kararıyla "riskli alan" olarak kabul edilmişti. Karar bugün Resmi Gazete'de ilan edildi..

yapi.com.tr
1 Rumeli Hisarüstü Artık "Riskli Alan"

Sarıyer ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Boğaziçi Üniversitesi'nin ana kampüslerinin de bulunduğu Rumeli Hisarı'ı Bakanlar Kurulu'nun 8 Temmuz 2013 tarihli 2013/5118 nolu kararı ile 'riskli alan' olarak kabul edilmişti. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yıkım kararı geliyor

Sol.org.tr'nin haberine göre, 'riskli alan' olarak ilan edilen Rumeli Hisarı Mahallesi'ndeki tüm yapıların eğer varsa tapularına şerh konacak ve mal sahiplerinin herhangi bir işlem yapması engellenecek ve bu yapılar için yıkım kararı çıkartılacak. Yıkım işlemi, hak sahipleri ile yapılan anlaşmalar sonrasında başlayacak. Eğer hak sahibi, anlaşmaya yanaşmazsa evlerini yıkmaları için 60 gün ve ek süre verilecek. Süre bitiminde hala yıkım işlemi gerçekleşmediyse, ilgili yapılar devlet tarafından yıkılacak.

Risksiz binalar da etkileniyor

Rumeli Hisarı Mahallesi'nin "riskli alan" edilmesinden dolayı, yapı risksiz bir bina olsa bile uygulama bütünlüğü gerekçesiyle yıkımına karar verilebilecek. Ayrıca 'riskli alan' edilen Hisarüstü'nde halihazırdaki imar ve yapılaşma işlemleri de durdurulabilecek ve eğer gerekli görülürse mahalle tamamen başka bir alana taşınacak.

Metro geldi, 'değeri' yükseldi

Levent-Taksim metrosunun Hisarüstü'ne doğru uzatılmasının da mahallenin "değerini" artırmak hedefiyle yapıldığı ifade ediliyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rumeli-hisarustu-artik-riskli-alan_111020.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Riskli alan ilân edildiğine göre ne yapılmalı? Mahallede yaşayanlar olarak dernek, kooperatif v.b. kurarak kendi işimizi kendimiz mi göreceğiz, yoksa aramızda anlaşma olmaz deyip belediye ne yaparsa kabul mü diyeceğiz? Önce bu kararlaştırılmalıdır. Eğer mahalleli olarak dernek v.b. kurup kendi işimizle ilgilenmeyeceksek, haklarımız nelerdir onları öğrenmekte yarar vardır. Yasa ve yönetmelik diyor ki; Riskli alanlarda kanun kapsamında öncelikle maliklerce uygulama yapılması esastır. Kanun kapsamında yapılacak bu uygulamalara ilişkin iş ve işlemlerde ilgili kurum maliklere yardımcı olmakla yükümlüdür. İş böyle olunca riskli alanda yaşayanlar, aramızda anlaşsak da, anlaşamasak da haklarımız öğrenmeli, bilmeli ve istemeliyiz. Bahtiyar Çetinbaş-inşaat mühendisi YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!