Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne 2,4 Milyar TL Harcandı

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin kamuya maliyeti açığa çıktı. Külliyenin inşası için 2017-2024 döneminde gerçekleştirilen 15 farklı ihale kapsamında toplam 2,4 milyar TL harcandı.

yapi.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne 2,4 Milyar TL Harcandı (Fotoğraf: AA)

Türkiye'de milyonlarca üniversite öğrencisi beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekerken Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi için kesenin ağzı açıldı. RTE Külliyesi’nin 2017 yılında başlayan ve Eylül 2024 itibarıyla halen devam eden inşa sürecinde yapılan harcama 2,5 milyar TL'ye dayandı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; yükseköğretimde barınmadan beslenmeye hemen her alanda ciddi sorunlar yaşanırken Marmara Üniversitesi, RTE Külliyesi için 2017 yılında kolları sıvadı. Külliyenin inşası kapsamında 2017-2024 döneminde toplam 15 ihale tamamlandı. İhalelerden ikisinin ise tamamlanma sürecinde olduğu bildirildi.

2017-2024 döneminde RTE Külliyesi için gerçekleştirilen ihalelerde harcanan toplam para, 2 milyar 452 milyon 932 bin 864 TL olarak hesaplandı. En büyük harcama, “RTE Külliyesi İkinci Etap İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesinde gerçekleştirildi. İhale kapsamında 9 Mayıs 2022 tarihinde 2 milyar 200 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

Yeni harcamalar yolda
Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi için yapılan harcamalar bunlarla da sınırlı kalmadı. Marmara Üniversitesi’ne bağlı muhtelif birimlerin Mehmet Genç Külliyesi ve Göztepe Yerleşkesi’nden RTE Külliyesi’ne taşınması için 30 Temmuz 2024’te ihale düzenlendi. İhale henüz sonuçlanmadı. Öte yandan 27 Eylül 2024 tarihinde de RTE Külliyesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü ile Gastroenteroloji Enstitüsü ana binalarının yıkılması ve otoparka dönüştürülmesi için ihale düzenleneceği belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/recep-tayyip-erdogan-kulliyesine-2-4-milyar-tl-harcandi_206275.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!