Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Prof. Dr. Pernicka "Truva Müzesi" İstiyor

Truva Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Alman Arkeolog Prof. Dr. Ernst Pernicka, bölgede yürütülen kazıların 20'nci yılı doldurduğunu belirterek, bu sürede elde edilen sonuçları bir araya toplayarak, kazılara farklı bir boyut kazandıracaklarını söyledi. Tübingen Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ernst Pernicka, AA muhabirine yaptığı

CNN Türk
1


/P>

Kazılara 50 uzman katılacak

Bu yılki kazı çalışmalarında 10 farklı ülkeden gelen uzmanlardan oluşan 50 kişilik bir ekibin görev yapacağını belirten Prof. Dr. Pernicka, bu uzmanların kendi doktora çalışmalarını ve son yayın çalışmalarını kapayıp, özellikle Truva'da hazırlanacak yayınlar üzerine yoğunlaşacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Pernicka, geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann tarafından ortaya çıkarılan "Aşağıkent" kazılarına bu yıl yoğunlaşılacağını ifade ederek, "Aşağıkentin büyüklüğü, kenti çevreleyen savunma hendeğinin nasıl devam ettiği ve kenti nasıl çevirdiği konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" dedi.

Truva kazıları

Çanakkale'ye 32 kilometre mesafedeki Hisarlık mevkisinde bulunan Truva'nın adına, ilk kez Homeros'un İlyada destanında rastlanır. Bu öyküde, Truvalılarla Akhalar arasında bir kız kaçırma yüzünden çıkan savaş anlatılmaktadır.

Zengin bir tüccar olan ve okuduğu kitaplardan dolayı Truva'dan etkilenen Henrich Schliemann, Çanakkale'ye gelerek, 1871-1878 yılları arasında kazı çalışması yaptı. Arkeoloji bilgisinden yoksun ve Priamos'un hazinelerinin peşinde olan Schliemann, yaptığı bir kazıda bakır leğenler, tencereler, altın, gümüş, elektron ve tunç kupalar, bakır mızrak uçları, altın yüzükler, bilezikler, küpeler ve baş süsleri buldu. Schliemann, bulduklarını yasal olmayan yollarla Atina'ya kaçırdı. Arkeolog Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann tarafından 1988 yılında başlanan bilimsel kazılar, Korfmann vefatının ardından, 3 yıldır arkeolog Prof. Dr. Ernest Pernicka ve yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüstem Aslan tarafından yürütülüyor.

Ticaret, zenginlik ve savaş kenti olarak anılan Truva Antik Kenti, dünya arkeolojisi ve kent turizmi açısından büyük önem taşıyor. Çeşitli ülkelerden çok sayıda arkeoloğun katıldığı kazılarda, Truva'nın 9 katının varlığı belirlendi. Son yıllarda ele geçen buluntularla kentin Anadolu ile bağlantıları ortaya konulmuş, Hitit kenti "Wilusa" ile özdeşleştirilmişti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/prof-dr-pernicka-truva-muzesi-istiyor_62782.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Truva şeklinde değil Troiya şeklinde yazılması bilim çevrelerinde benimsendi. Habere de yansımalı. Müze için söz konusu olan uluslararası yarışma konusu haberde neden yer almıyor? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!