rman alanlarının tesis yapılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisine imkan sağlayan Turizmi Teşvik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na tepkiler, çığ gibi büyüyor.
Çevre sorularının ve yağmasının hiçbir dönemde günümüzdeki kadar yaşanmadığına değinen çevre grupları, hukuki girişim ve eylem başlatma kararı aldı.
AKP Hükümeti’nin, ormanlık alanların Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için TBMM’ye sunduğu yasa tasarısı, Bodrumlular ve bölgede yaşayanların tepkisine neden oldu. Muğla’da 8 bin 350 hektarlık ormanlık alanın turizme açılacağını ve 12 milyon 525 bin çam ağacının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirten sivil toplum örgütleri, bir dizi eylem ve hukuki girişim başlatma kararı aldı.
Bodrum ve Muğla bölgesinde tahsise açılacak ormanlık alanlardaki kıyıların da rant uğruna peşkeş çekileceğini belirten çevre örgütleri eylem planı hazırlarken, Bodrum’da yaşayan yabancılar da sorunu uluslararası çevre örgütlerine anlatarak, destek isteyeceklerini açıkladı. Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Cüneyt Karaloğlu, "29 Mart’ta Bodrum’a gelmeyi planlayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na sürpriz hazırlıyoruz" dedi. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başdanışmanı olduğu dönemde Özel Çevre Koruma Kurulu’nun (ÖÇK) kurulmasını sağlayan Can Pulak ise, "Eski su müdürü bakan olursa böyle olur. Denizlere sahip çıkalım diyoruz, koylara giriyorlar. Koylara sahip çıkalım diyoruz ormanlara giriyorlar. Hiçbir dönemde böyle çevre düşmanları görülmedi" dedi.
|