Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Munzur Gözeleri’nde Kirliliğe Karşı Projelere Yanıt Verilmiyor

Sit alanı Munzur Gözeleri’ndeki kirliliğe dair konuşan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, koruma projelerine valiliğin yanıt vermediğini belirtti.

yapi.com.tr
Munzur Gözeleri’nde Kirliliğe Karşı Projelere Yanıt Verilmiyor

Munzur Gözeleri’ni yaz aylarında on binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Ziyaretçilerin piknikten sonra bıraktıkları çöpler SİT alanın kirlenmesine sebep oluyor. Evrensel'den Orhan Kurul'un haberine göre; Ovacık Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül ziyaretçilerin bu alanı koruması gerektiğine dikkat çekerken, gözelerin korunması için projeler ürettiklerini ancak valilikten henüz cevap alamadıklarını belirtti.

Ovacık Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül gözelerin, belediye sınırlarının 17 km uzağında olduğunu belirterek; “Geçmişteki bütün belediye başkanlarımız döneminde de burada kısmi çalışmalar yapıldı ama ötesini yapamıyoruz. Çünkü SİT alanı… Şu anda buranın mülkiyet anlamında yetkisi Tunceli Valiliği il özel idaresinde. Kültür varlıkları açısından da Erzurum koruma kurulunun yetkisinde. Dolayısıyla belediye olarak burada çok fazla faaliyette bulunamıyoruz.” dedi.

Bütün insanlık için bir miras
İlk etapta amaçlarının orayı temiz tutmak olduğunu belirten Sarıgül, “Gözeler, kutsal olmasıyla birlikte aynı zamanda bütün insanlık için bir mirastır. Orada yapılacak her şey için halkın rızası alınmak zorunda. Halkın rızası alınmadan yapılacak hiçbir iş sonuç vermemekte. Bu nedenle elimizden geldiğince oraları korumak için imza kampanyaları, mitingler, yapıyoruz, yapacağız. Bu bakımdan medya önemli, onların da dikkatini bu yöne çevirmeleri lazım. Bu 5 yıllık dönemde gerek Ovacık Belediyesi'nin yetki alanını geliştirmek gerekirse diğer kurumlarla birlikte Munzur Gözeleri'nin Ovacık'ın değeri olarak kalması için elimizden geleni yapacağız ”diye konuştu. 

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/munzur-gozelerinde-kirlilige-karsi-projelere-yanit-verilmiyor_173297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!