Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmaris Çöplük Oldu

Marmaris'te özellikle seyir terası denilen güzel manzaralı bölgelerin çevresi çöp yığınları ve molozlarla doldu. Çöp yığınlarının oluştuğu bazı bölgelere 100 metre arayla çöp konteynırları konulmuş olması dikkat çekti.

yapi.com.tr
Marmaris Çöplük Oldu

DHA'nın haberine göre, yaz aylarında 80 bin olan nüfusu 450 bine çıkan Marmaris’te sezonun sona ermesiyle birlikte yöredeki ormanlık alanlar çöplüğe döndü. Piknikçilerin bıraktığı çöplere ormanlık alana dökülen molozlar da eklendi.

Marmaris, Armutalan, İçmeler ve Yalancı Boğaz Mevkii’nde neredeyse 100 metrede bir konteyner konulmasına rağmen çöp ve molozların ormana dökülmesinin önüne geçilememesi, yetkilileri de isyan ettirdi. Kirlilik özellikle seyir teraslarının bulunduğu bölgelerde yoğunlaşıyor.

Armutalan Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, Seyir Terası’ndaki meyilli arazideki çöpleri iple inerek güçlükle temizlerken Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan da kirletilen ormanlık alanları gezip inceleme yaptı.

Çöp konteynirlerini uçurumdan attılar!

Armutalan Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, Seyir Terası’nda iple indikleri meyilli araziden torbalar dolusu çöp topladı. Seyir tepesinin belediyenin mücavir alınında olmamasına rağmen 10 günde bir temizlediklerini belirten Armutalan Belde Belediyesi Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, “Burası dik yokuş olması nedeniyle kayma tehlikesi olan bir bölge. Bu nedenle temizlik yapması da riskli. Halatlarla gerekli güvenlik tedbiri alıp, kaydırmaz özelliğe sahip ayakkabılar giyip, bu bölgede temizliği gerçekleştiriyoruz. 800 litrelik çöp konteynerleri vardı, uçurumdan attılar. Bunun üzerine tel örgü çekilerek önlem alındı. Yere kaynaklı olmasına rağmen tel örgüleri de kırıp, attılar. Atılan çöpler nedeniyle buraya temiz hava alıp, manzarayı seyretmeye kalanlar maalesef kötü kokuyla karşılaşıyor. Buraya gelenler hadi çevreye saygı duymuyorlar en azından canlarını riske atarak burayı temizleyen arkadaşlarımızın emek ve alın terine saygı duymalarını bekliyoruz” dedi.

Para ödememek için

Kirliliğin yaşandığı ormanlık alanlarda inceleme yapan Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, “Nakliyeciler, taşıdıkları molozlarını uzunca bir yol gidip, yakıt masrafı yapmamak için ormanlık alana döküyorlar. Böylece çöp ve moloz dökme ücreti ödemekten de kurtulmuş oluyorlar. Molozların genelde geceleri ormanlık alana dökülmesi nedeniyle yakalama şansı da fazla olmuyor” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaris-copluk-oldu_116217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!