Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmara Köşkü’nün Cumhurbaşkanlığı'na Devrine Dava!

Ankara 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından, Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Atatürk’ün Marmara Köşkü’nün Cumhurbaşkanlığına devredilmesi kararını Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıyor.

yapi.com.tr
Marmara Köşkü’nün Cumhurbaşkanlığı'na Devrine Dava!

Konuya ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilerek yapılan kaçak saraydaki her hareket, her olay gündemimizdedir, Atatürk’ün  Marmara Köşkü, Kaçak Saray'a devredilemez, yargıya taşıyacağız” dedi. 

"1928 yılında Mimar Ernest Egli tarafından Atatürk için Modern Çiftlik evi olarak tasarlanan Marmara Köşkü’nün, Atatürk Vasiyetini ihlal ederek, hukuku ihlal ederek, lüks ve şatafat içerisinde yapılan kaçak saraya devredilmesini kabul etmiyoruz" diyen Candan, “ Marmara Köşkü, tıpkı Atatürk Orman Çiftliği gibi bize emanet edilmiştir. Yapıldığı dönemde yaklaşık maliyeti 47.000 lira civarında olan bu mütevazı yapının, lüksün ve şatafatın ve hukuksuzluğun, simgesi olan kaçak saray kullanımına devredilmesi kabul edilemez. Bu bizim 59. davamız olacak. Marmara Köşkü ne kadar mütevazılığın simgesi ise, Kaçak saray O kadar lüks ve şatafatın simgesidir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmara-koskunun-cumhurbaskanligina-devrine-dava_132227.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!