Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Latmos’ta Başlatılan Madencilik Faaliyetine Karşı Dava Açıldı

Beşparmak (Latmos) Dağı’nın kalbi denilen Çörlen Asarkale mevkiinde yapılmak istenen feldspat madenciliğine karşı dava açıldı.

yapi.com.tr
Latmos’ta Başlatılan Madencilik Faaliyetine Karşı Dava Açıldı (Fotoğraf: Latmos Platformu)

Aydın Muğla sınırları arasında bulunan Beşparmak (Latmos) Dağı’nın kalbi denilen Çörlen Asarkale mevkiinde yapılmak istenen feldspat madenciliğine karşı dava açıldı. Aydın İdare Mahkemesine açılan dava sonrası yapılan basın açıklamasında Latmos’un eşsiz bir coğrafya olduğuna dikkat çekilerek bu bölgede ki madenciliğe karşı durmanın gelecek kuşaklara karşı bir görev olduğu dile getirildi.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; Latmos Platformu üyelerinden Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol ve dağdaki köylerden Sakarkaya’da yaşamını sürdüren Dursun Sarı adına açılan dava sonrası mahkeme önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında konuşan Latmos Platformu üyesi Erol, maden şirketinin 2007 yılında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ÇED izni aldığını ancak o günden geçtiğimiz haftaya kadar kazma dahi vurulmadığını belirterek, “Hukuken iptal edilmesi gereken ÇED sürecinden hareketle ilk adımda 230 dekar alanda geri döndürülmesi imkansız bir madencilik faaliyeti başlatılmıştır. Latmos’taki vahşi madenciliğe karşı mücadele etmek için oluşturduğumuz Latmos Platformu ve gönüllü hukukçumuz Mehmet Çilsal'ın hazırladığı hukuk dosyamız ile Egamin madenciliğin bu hukuksuz projesine idari davamızı açıyoruz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/latmosta-baslatilan-madencilik-faaliyetine-karsi-dava-acildi_204996.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!