b>Bayındırlık Bakanlığı, Boğaz köprülerinin depreme karşı güçlendirilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Bakanlık önümüzdeki günlerde ihale şartlarını açıklayacak ve 2004 yılının başında güçlendirme çalışması başlayacak.
Boğaz köprüleri, bağlantı viyadükleri, Haliç Köprüsü ve güçlendirilmesi gereken 22 viyadük 2007 yılına kadar depreme hazır hale gelecek. Muhtemel İstanbul depreminde, şehrin hayat damarları haline gelecek olan köprü ve viyadükler için Japonya’dan 10 yılı ödemesiz 40 yıl vadeli yaklaşık 100 milyon dolarlık kredi temin edilmişti. Bayındırlık Bakanlığı, güçlendirme için müşavirlik ve yapım ihale şartları çalışmasını tamamladı ve uluslararası ihaleye çıkmaya hazır hale geldi. İhale takvimini başlatan bakanlık, önümüzdeki günlerde teklifleri kabul edecek ve yıl sonu ya da yılbaşında ihale sonuçları açıklanacak. 2004’ün ilk aylarında da ilk kazma vurulacak.
Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü, Boğaz köprüleri, Haliç Köprüsü ve bağlantı yollarını birinci, şehrin diğer noktalarında bulunan 22 viyadüğü ise ikinci derecede önceliğe sahip olarak belirledi.
Belirlenen ikinci derecede güçlendirme çalışması için belirlenen 22 viyadük şunlar: Anadolu Otoyolu Köprülü Kavşağı Üstgeçit Köprüsü, Ümraniye Köprülü Kavşağı, Sağmalcılar Viyadüğü, Mahmutbey Viyadüğü, Okmeydanı Viyadüğü, Nurtepe Viyadüğü, Gedikahmetpeşe Viyadüğü, Gaziosmanpaşa Viyadüğü, Levent Viyadüğü, Sadabat II Viyadüğü, Mecidiyeköy Viyadüğü, Metris Köprülü Kavşağı, Çamlıca Yükseltilmiş Geçit, Mahmutbey Batı Köprü Kavşağı, Mahmutbey Batı Köprülü Kavşağı otoyol üzerindeki altgeçit köprüsü, Kozyatağı Köprülü Kavşağı Anadolu Otoyol Köprüsü Kavşağı alt ve üstgeçit köprüleri, Osmaniye Üstgeçit Köprüsü, Yenibosna Üstgeçit Köprüsü, Sefaköy Üstgeçit Köprüsü, Barbaros Bulvarı Köprülü Kavşağı, Zincirlikuyu Üstgeçit Köprüsü, Metris Kavşağı otoyol üzerindeki üstgeçit köprüsü.
|