Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaeli'ni Karıştıran İmar Değişikliği

Real AVM'nin arsasında imar değişikliği itirazlara yol açtı.

yapi.com.tr
Kocaeli'ni Karıştıran İmar Değişikliği

Kocaeli’de Haldız ailesinin ortak olduğu Not Gayrimenkul tarafından satın alınan Real AVM arsasında imar değişikliği kenti karıştırdı. Söz konusu değişiklikle emsal 2.35’e, kat izni 10’a çıkarken arsanın değeri 2.5 kat artıyor. Oda TV'nin haberine göre; söz konusu değişikliğe AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da karşı çıktı.

Kocaeli’nin en değerli arazisi
Kocaeli’nin en değerli mülklerinden biri olan Real AVM ve otoparkı 1990’lu yıllarda Alman bir firma tarafından satın alınmış ve Real AVM inşa edilmişti. Real’in maddi sıkıntıları sonrasında arazi satışa çıkarıldı. Araziyi Haldız ailesi ve ortağı Obaköy Gıda firmasının ortaklığında kurulan Not Gayrimenkul isimli firma satın aldı.

40 milyon Euro değer biçilen arazinin ne kadara alındığı bilinmiyor. Bilinen tek şey, Not Gayrimenkul firmasının 17 Haziran’da İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olarak kurulduğu, 23 Haziran’da yani kuruluşunun üzerinden bir hafta geçmeden 50 dönüm araziyi satın aldığı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaelini-karistiran-imar-degisikligi_162742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!