Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kim Demiş Sanatın Yalnızca Müzelerde Yaşadığını?

Kim demiş sanatın yalnızca müzelerde, galerilerde soluk alabildiğini? Point Hotel Barbaros, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi ve 26 fotoğraf sanatçısının 265 eserini, Beral Madra küratörlüğünde "Şifre/Password: İstanbul" isimli sürekli sergi kapsamında görücüye çıkardı. Birbirine zıt gibi gözüken mekan ve sanat ikilisi arasındaki bağı kuran ise

Zaman Pazar
Kim Demiş Sanatın Yalnızca Müzelerde Yaşadığını?

br />
Ticaret ve sanat dünyası artık uzak değil

Otel gibi ticari bir kurumda eserlerini sergilerken sanatçıların tereddüt edip etmediğini merak ediyoruz. Beral Madra, küratörün işinin sanatçıyı koruyarak sermaye sahibiyle doğru iletişimi sağlamak olduğunu belirtiyor. Gökhan Özbek ise ticaret ve sanat dünyası arasındaki uzaklığın bu projede azaldığına inanıyor. Beral Madra ise bir otelin sanata ev sahipliği yapma konusunda kaygısız olduğunu söylüyor. Mekanın fiziki ve psikolojik özellikleri sanat eseriyle ilişkili olduğu müddetçe her meskenin sanatı misafir edebileceğini düşünüyor. Özbek, bu noktada müzelerin ve galerilerin korunaklı ortamlarına insanların girmekte çekindiklerini anlatıyor. Özünde günlük yaşamın içerisine girmek olan çağdaş sanatın otel gibi gündeliği barındıran bir mekana yakıştığına inanıyor.
 
Özbek, sanatla işbirliği yapmaya devam edeceklerini son olarak dünyada 24 şubesi olan İtalyan restoranı Piola'yı açtıklarını belirtiyor. İç mekanının sanat galerisi gibi kullanıldığı restoranın misafiri şu sıralar Müjde Kotil çalışmaları. Otelde bunun yanı sıra İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin bir mağazası bulunuyor.

***

Meraklısına İstanbul kütüphanesi

Point Otel'de çağdaş görsel sanat örneklerinin yanı sıra edebiyata dair izlere rastlamak mümkün. Genel Koordinatör Gökhan Özbek, sahafları tek tek kendi geziyor, Rumca, Arapça, Ermenice, Fransızca, Latince dahil farklı dillerde İstanbul hakkında yazılmış eserleri topluyor. En eskisinin 16. yüzyıla ait olduğu 1.500'e yakın kitap 'Sahaf' isimli kütüphanede bir araya gelmiş. Proje, Kültür AŞ ile ortak yürütülüyor. 1633 yılında basılan Busbecq'in "Türk Mektupları", 17. yy'dan Bosporo Thracio, İnciciyan'ın "İstanbul Mevsimleri", Allom ve Miss Pardoe'nun orijinal gravür kitapları, Sahaf'ta bulunan eski eserler arasında. Bu arada kütüphanenin kapıları otel müşterisi olan olmayan herkese açık.

***

Eserleri sergilenen sanatçılar

Yeşim Ağaoğlu, Gülçin Aksoy, Volkan Aslan, Okan Bayülgen, Ali Cabbar, Nuri Bilge Ceylan, Nejat Çınar, T. Melih Görgün, Hakan Gürsoytak, Gül Ilgaz, Bengü Karaduman, Esen Karol, Serhat Kiraz, Sıtkı Kösemen, Pablo Martinez Muniz, Murat Morova, Sinan Niyazioğlu, Kadri Özayten, Ardan Özmenoğlu, Günnur Özsoy, Gülay Semercioğlu, Nilhan Sesalan Yüzsever, Kemal Tufan, Başak Ürkmez, Mohaç Yücel

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kim-demis-sanatin-yalnizca-muzelerde-yasadigini_78492.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!