KDV’ye 'Düz Oran' Geliyor!
Ağbal: KDV’de Sadeleştirme Planlıyoruz
Sanayiciler KDV’nin Üretim...
KDV Sistemi Bu Haliyle Sürdürülebilir...
Avrupa'da İnşaat Üretimi Azaldı
Yabancıya KDV İstisnasının...
KDV Uygulama Tebliği Değişti
KDV'de İngiliz Modeli Geliyor
KONTİMDER'den KDV İndirimi Önerisi
Gurbetçiye KDV İstisnası Gayrimenkulü...
Konut ve İşyerinde KDV İstisnasının...
Süs Bitkileri Sektörü KDV...
KDV’de Yeni Dönem Kapıda
Mobilya Satışları KDV İndirimiyle Arttı
KDV'de Önemli Düzenleme!
Mobilyada KDV İndirimi Devam Edecek
KDV Reformu Geliyor
"KDV İndiriminin Etkisi Yaz...
"KDV İndirimi" Açıklaması...
Ağbal'dan 'KDV İndirimi' Açıklaması
“KDV İndirimi ile Değil, Yapısal...
Gurbetçilere KDV İstisnası...
Yabancılara ve Gurbetçilere...
KDV İndirimi Diğer Sektörlerde...
Ev Alacaklara KDV Oyunu!
İnşaat Malzemelerinde KDV İndirimi Yok!
Gurbetçiler KDV'siz Konut Alabilecek!
Bina İnşaat Harcamaları için...
'Yabancıya KDV'siz Konutta Süre Şartı'
KDV'ye Avrupa Modeli!
Beklenen KDV düzenlemesi için yurtdışındaki uygulamaları mercek altına alan Maliye Bakanlığı, bu kapsamda İngiltere dahil Avrupa'daki modelleri inceleyecek. Örneklerde aranan öncelik ise 'sistemi kolaylaştırması' olacak.
Maliye Bakanlığı ön gördüğü KDV düzenlemesi hakkında İngiltere dahil Avrupa modellerini incelemeye aldı. KDV sisteminin daha basitleşmesi ve kolaylaşmasını öncelik olarak alan Bakanlık, incelemenin ardından en uygun olan modeli Türk sistemine adapte etmeyi hedefliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV düzenlemesi hakkında yurtdışındaki uygulamaları gözden geçireceklerini belirterek, "İngiltere farklı bir örnek" demişti.
Ülkeler incelenecek Akşam'ın haberine göre Türkiye'nin en fazla dış ticaret yaptığı ülkelerin Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Avrupa ülkelerini inceleyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Üreticiyi caydırmayacak Ağbal, “Diğer ülkelerde sistemi kolaylaştıran, basitleştiren, vergi toplamayı etkin hale getiren ama üreticiyi caydırmayan bir sistemden örnekler nelerse onları alıp sistemimize adapte edeceğiz" diye konuştu. İngiltere: Yanlış beyana ciddi yaptırım İngiltere'de KDV oranı çoğunlukla yüzde 17.5. Ancak çocuk giysileri, ilaçlar, eğitim harcamaları ve yiyecekte KDV oranı sıfır. KDV'sini yanlış beyan eden, faturasız satış yapan işletmeler için ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Hatalı bildirim gibi durumlarda ise ülke ciddi para cezaları uyguluyor. Almanya: Bazı hizmetler KDV'den muaf Almanya’da KDV oranı yüzde 19. Bazı mal teslimi ve hizmetlerde ise KDV oranı yüzde 7. İhracat, gemi ve uçakların teslimi, ithalatı, tamiri ve bakımı, Merkez Bankalarına yapılan altın teslimi ve ithalatı, hava veya deniz yoluyla yolcu taşımacılığı gibi mal teslimi ve hizmetler ise KDV’den muaf. Fransa: Kültür alanında oran daha düşük Fransa’da KDV oranı genel olarak yüzde 19,6. Yiyecek, bazı tarım ürünleri, ilaç, kitap, otel, kamu taşımacılığı, gazete ve dergi, kültürel amaçlı sinema ve tiyatro gibi ürünlere yüzde 5,5 ile yüzde 2,1 oranları arasında KDV uygulanıyor. Bankacılık, finans ve sigorta işlemleri ise KDV’den muaf. |