Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’de ‘Ekolojik Mücadele Yürüyüşü’

İzmir'de , '5 Haziran Dünya Çevre Günü' sebebiyle sivil toplum kuruluşları tarafından yürüyüş ve forum düzenlendi.

yapi.com.tr
İzmir’de ‘Ekolojik Mücadele Yürüyüşü’

İsveç’in Stockholm kentinde, 1972 yılında yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda ilan edilen ‘5 Haziran Dünya Çevre Günüİzmir’de de kutlandı. EGEÇEP, İZÇEP, İzmir Yaşam Alanları, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Konak Kent Konseyi ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen yürüyüş, Alsancak ÖSYM binası önünde başladı.

Alsancak vapur iskelesi önünde sona eren yürüyüşe eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da katıldı. Yürüyüşe İzmir Sokak Orkestrası grubu da şarkılarıyla eşlik etti.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; yürüyüş sonrasında Dünya Çevre Günü İzmir Bildirisini, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helin İnay Kınay okudu.

İzmir’in çevre problemleri ile boğuşmaya devam ettiğini söyleyen Kınay, “Aliağa’da ağır sanayi kirliliği devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Çeşme’de yaşanan Gemi Kazasından sonra bu yıl Foça’da Deniz Kirliliği felaketi ile bölgemizde gemi trafiğinden kaynaklı çevresel kaza risklerini bir kez daha yaşadık. Gaziemir’de 2007 Yılında tespit edildiği ortaya çıkan nükleer atıkla yaşamaya devam ediyor. İzmir’de tarım alanlarımız, orman alanlarımız, doğal sit alanlarımız kontrolsüz plansız RES’lerle, Taş Ocakları ile elden çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-ekolojik-mucadele-yuruyusu_173278.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!