Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Çevre Yolu için İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir’deki Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu projesi için kolları sıvadı. İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun (İDK) 9 Ekim’de toplanacağı açıklandı.

yapi.com.tr
İzmir Çevre Yolu için İnceleme Değerlendirme Komisyonu Toplanacak (Fotoğraf: AA)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’deki Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu projesine ilişkin 9 Ekim’de İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun (İDK) toplanacağını açıkladı. Ardından onay aşamasına kalacak olan proje, 41 kilometre uzunluğunda olacak. 11 adet de kavşak planlanan proje ise orman alanı, ağaçlandırılack alan, tarım alanı, mera, doğal sit alanı, arkeolojik sit alanı, askeri alan ve askeri yasak bölgeden geçecek.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; proje güzergâhının üzerindeki 2 bin 299 hektarlık alan orman alanlarından belirlendi. Bakanlık hazırladığı dosyada, hektar başına ortalama 100 ağaç düştüğünü belirtti. Bu hesaplamalar doğrultusunda 229 bin 900 ağacın kesileceği öngörülüyor.

Projeye ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan görüşte, “3. derece arkeolojik sit alanı sınırları içerisinde kalan otoyol bağlantı yolunun sit alanı sınırı dışından geçirilmesi, genişletilen 3. derece arkeolojik sit alanı sınırları içinde kalan bölümünde ise çalışmaların ilgili müze müdürlüğünün önereceği teknik ve yöntemlerle tüm süreçlerin müze müdürlüğü uzmanları denetiminde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.” dendi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-cevre-yolu-icin-inceleme-degerlendirme-komisyonu-toplanacak_205916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!