Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''İzmir Alsancak Limanı Bir Cazibe Merkezi Haline Gelecek''

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kentin kruvaziyer turizmin yükselen yıldızı haline geldiğini, yakalanan ivmenin kaybedilmemesi gerektiğini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''İzmir Alsancak Limanı Bir Cazibe Merkezi Haline Gelecek''

İzmir Ticaret Odası'da  (İZTO) düzenlenen toplantıda, İzmir'deki meslek odalarının temsilcileri, Alsancak Kruvaziyer Limanı Projesi'yle ilgili görüşlerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Gayrimenkul İşlemleri Proje Grup Başkanı Adnan Gürdal'a aktardı.

Burada konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, meslek odalarının görüşlerine saygı duyduklarını, ulaşım ve ticari yoğunluk ile ilgili görüşlerin son derece önemli olduğunu belirtti. Kruvaziyer Limanı yaparken mevcut kruvaziyer gemi trafiğini sekteye uğratacak bir yöntemden kaçınılması gerektiğine dikkati çeken Demirtaş, açıklamada ''İzmir, kruvaziyer turizmin yükselen yıldızı haline geldi. Bu yakalanan ivmenin kaybedilmemesi gerek. Gemileri kaçırırsak bir daha getirmemiz çok zor olur'' görüşünü bildirdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Gayrimenkul İşlemleri Proje Grup Başkanı Adnan Gürdal ise meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin görüşlere büyük önem verdiklerini, tüm görüşleri titizlikle değerlendirdiklerini ifade etti.

İzmir Alsancak Limanı'nın bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Gürdal, ulaşım, çevre ve diğer konulardaki her türlü duyarlılığın karşılanacağı A sınıfı bir kruvaziyer limanının yapılması için dikkatle çalıştıklarını kaydetti.

Akdeniz çanağında 15 milyar dolarlık kruvaziyer turizm pastası olduğuna işaret eden Gürdal, Türkiye'nin bu pastadan aldığı payı artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ulaşımla ilgili olarak çok kapsamlı etütler yaptıklarını dile getiren Gürdal, şunları kaydetti:

''Limana ulaşan cadde, bulvar ve ana güzergahlardaki 28 kavşakta pik saatlerde sayım yaptık. Çok uzun vadeli ulaşım projeksiyonları yapıldı. Tramvay hattını ulaşım etütlerimize ilave edeceğiz, hatta liman içinden geçirmeyi bile değerlendirebiliriz. Meslek odalarımızın endişelerini bir katma değer olarak algılıyoruz. Biz, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nı 7 gün 24 saat yaşayacak bir yer olarak planlamaya çalışıyoruz.''

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal ise kruvaziyer turizmin güçlendirilmesi, hedeflenen rakamlara ulaşmasını desteklerini ancak ticari kullanımlara ilişkin aşırı fazlalığın gar ve çevresindeki trafik sıkışıklığını daha da artıracağını düşündüklerini kaydetti.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-alsancak-limani-bir-cazibe-merkezi-haline-gelecek_91204.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!