Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'da Evin Yoksa Mardin'de de Kredi Yok

Mardinli sanayici ve tüccar hükümetin yeni GAP Eylem Planı'na umutsuz ve temkinli yaklaşıyor. "Daha önce çok paketler açıldı kapandı, yeni paket açıldı diye her söylenene hemen inanacağız diye bir şey yok" sözleri Mardinli sanayicinin ortak bakışı... Sanayici, her gelen hükümetin paket çıkardığını ancak icraatın eksik kaldığını düşünüyor.

Referans Gazetesi
İstanbul'da Evin Yoksa Mardin'de de Kredi Yok

br />
Mardin Kalesi turizme açılmalı

2000'li yılların başında tek bir otele sahip olmayan Mardin ilinde bugün otellerin yatak kapasitesi 1300'e ulaşmış. 2007'de 600 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Mardin'e 2008 boyunca 800 bin turistin gelmesi hedefleniyor. Mardin halkı, belediye, valilik ve iş dünyası Mardin'in turizmden kazancının artmasını sağlamak için sürekli tanıtım toplantıları düzenleyerek yeni projeler üretmeye çalışıyor. Birçok tanınmış otelin Mardin'e yatırım yapma hazırlıkları bulunurken, Mardin ekonomisinde gelişen tek sektör olan turizm faaliyetlerinin artmasıyla birlikte, Mardin'deki yatak kapasitesinin 2 yıla kadar 3 bine çıkacağı tahmin ediliyor. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Tutaşı, "7 yıl önce 10 yatak kapasitemiz yoktu, şimdi 1300 yatak kapasitesine ulaştık. 2-3 sene sonra bu rakam rahatlıkla birkaç katına çıkacak. Hilton dahil olmak üzere birçok yatırımcı otel kurmak için arazi arayışı içinde" diye konuşuyor. Mardinli sanayici, tüccar ve geçimini turizmden sağlayan esnaf, Mardin Kalesi'nin turizme açılması gerektiğinde hemfikir.

Süryani şarabı seri üretime geçmemeli

Süryani cemaatinin evlerde ürettiği şarabın Mardin'in turizme yönelmesiyle birlikte satışları ve talepleri gittikçe artıyor. Birkaç yıla kadar Süryanilerin sadece kendileri için yaptıkları şarapların üretimi turistlerin talepleriyle birlikte küçük atölyelerde yapılmaya başlamış. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Tutaşı, Süryani şarabının yerli ve yabancı turistler için çok beğenildiğini ancak Mardin'e özel bu şarabın tadının bozulmaması için üretiminin belli sınırlar içerisinde kalması gerektiğini düşünüyor. Tutaşı, Süryani şarabının "tadımlık" olarak kalması gerektiğini, üretimin arttıkça şarabın tadının bozulduğunu ve fabrikasyon üretime geçildiği takdirde tadının tamamen kaybolacağını söylüyor.

Diziler Mardin'i kurtarmaz ama birkaç yeri tanıtır

Son yıllarda özellikle Midyat bölgesinde çekilen televizyon dizileri Mardin'in tanıtımında katkı sağlamışsa da Mardin halkı dizilerin kendi kültürünü bozuk yansıttığını savunuyor. Televizyonlarda tarihi yerlerin gösterilmesi dışında Mardin'e herhangi bir getirisinin olmadığını düşünen Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Tutaşı, "Kimileri Mardin'in dizilerle kalkındığından, ekonomisine katkı sunduğundan söz ediyor. Birkaç tarihi yeri tanıtmak dışında bize faydası olmayan bu diziler, bizde bulunmayan töre ve abartılı giyim tarzlarıyla bize uzak duruyor, yaşantımızı yansıtmıyor" diyor.


TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-evin-yoksa-mardinde-de-kredi-yok_62286.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!