Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB'den 326 Öğrenci Kapasiteli Yeni Yurt Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, büyük önem verdiği ve projeler ürettiği öğrenci yurtlarına bir yenisini daha ekliyor.

yapi.com.tr
İBB'den 326 Öğrenci Kapasiteli Yeni Yurt Projesi (Fotoğraf: İBB)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, benimsediği "Herkes için iyi yaşam" vizyonuyla birlikte insan odaklı projelere imza atmaya devam ediyor. Mecidiyeköy’de inşa edilen ve içerisinde Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, cami, kültür merkezi, meydanı ve etkinlik alanları bulunan; aynı zamanda ofislerin de yer alacağı bir sosyokültürel yaşam alanı olan “Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi”nin temeli 16 Aralık 2022’de atıldı.

İBB’nin büyük önem verdiği ve projeler ürettiği öğrenci yurtlarına bir yenisi ise bu alanda inşa ediliyor. 326 yatak kapasiteli yurt, kız öğrenciler için yapılıyor. Toplam inşaat alanı 19.405 metrekare olan bu sosyokültürel merkezin içerisinde çok amaçlı toplantı odası, kütüphane, kafe, yemekhane, otopark, İETT peronları ve itfaiye amirliği de bulunuyor. Projede yer alacak olan yaklaşık 694 metrekarelik alandaki cami ise 335 kişi kapasiteli...

Tarihin kökleri ile gelecek kuşakların buluştuğu bir cazibe merkezi olacak olan Yaşam ve Gençlik Merkezi projesi; ismini Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e verilen ve "Kurtarıcı" anlamına gelen "Halaskar" ünvanından alıyor.

Ayrıca projede yer alacak caminin adı "Halaskargazi Camii", kız yurdunun ismi ise "Zübeyde Hanım Kız Yurdu" olarak belirlendi.

“Sürecin paydaşı olduğumuz için mutlu ve gururluyuz”
KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, proje hakkında, "Adını Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e verilen ve ‘kurtarıcı’ anlamına gelen unvanından alan Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi projemizde bir de yurt inşa ediyoruz. İstanbul'un merkezinde kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak 326 yatak kapasitesli yurt projemiz 'Zübeyde Hanım Kız Yurdu' adıyla hizmet edecek” dedi.

Kurt, ayrıca, “Kız öğrencilerimizin yurt ihtiyaçlarına İBB çatısı altında katkıda bulunacağımız bir sürecin paydaşı olduğumuz için mutlu ve gururluyuz” ifadelerini de kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbden-326-ogrenci-kapasiteli-yeni-yurt-projesi_205313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!