Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Filli Boya, Cumhuriyet’in 2’nci Yüzyılında da “Mustafa Kemal Yolu” ile Büyük Zafer’i Yaşatıyor

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılında, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Filli Boya tarafından Türkiye’ye kazandırılan Mustafa Kemal Yolu’nun ziyarete açılmasının üstünden 6 ay geçti. Bu yarım yılda pek çok etkinlik düzenlenen tarihi güzergâhta binlerce kişi yürüdü, tarihi yerinde öğrendi.

yapi.com.tr
Filli Boya, Cumhuriyet’in 2’nci Yüzyılında da “Mustafa Kemal Yolu” ile Büyük Zafer’i Yaşatıyor

Çanakkale’deki tarihi alanın Zafere Selam projesiyle ebedi destekçisi olan Filli Boya, bölgeye ait kültürel mirasın ve yaşam alanlarının gelecek nesillere taşınması amacıyla değerli bir adım daha atarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın yeni ziyaret rotası “Mustafa Kemal Yolu”nun destekçisi olmuştu. Mustafa Kemal’in Çanakkale’ye intikalinden başlanarak Bigalı Köyü’ne gelip kurmuş olduğu karargâh ile harp sahasında izlediği 17 kilometrelik rotanın yenilenerek düzenlenmesini kapsayan proje, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında Atatürk’ün ve Türk milletinin yaşamında dönüm noktası olan büyük zaferi tekrar yaşatıyor.

Cumhuriyet Bayramı’mızın 100’üncü yılında açılışı yapılan, ziyarete ise geçtiğimiz bahar ayında açılan Mustafa Kemal Yolu’nda pek çok kez çocuklar, gençler için etkinlikler düzenlendi, yerel halkla yürüyüşler yapıldı. Ziyarete açıldığından bu yana binlerce kişi, Atatürk’ün tarih sahnesine ilk çıktığı topraklarda onunla aynı yolu yürümek için adım attı.

“Ata’mızın mirasından ilham, tarihimizden güç alıyoruz”
Geleceğimizin teminatı cumhuriyetimize uzanan yolu açan Çanakkale Savaşları’nın ve Çanakkale Ruhu’nun tarihî mirasını korumayı ve gelecek kuşaklara taşımayı misyon edindiklerini belirten Filli Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ulusumuzun, ülkemizin adeta küllerinden yeniden doğduğu, dayanışma şuurunun Çanakkale ruhu olarak tarihe kazındığı o dönemi her zaman şükran ve minnetle hatırlıyor ve hatırlatmak istiyoruz. Atamızın tarih sahnesine çıktığı topraklarda, onunla aynı yolu yürürken, ecdadımızın verdiği emsalsiz vatan mücadelesini derinden anlıyor ve bu mücadeleye tanıklık ediyoruz.

Canlandırılan karargâhlar, siperler, gözetleme noktaları gibi 1915’in ateşten mevzilerini gördüğümüz, hissettiğimiz, Atatürk ve silah arkadaşlarının imkansızı başarma yolundaki ayak izlerini takip ettiğimiz bu 17 kilometrelik yolda, onların miraslarından ilham, geleceğe daha büyük bir umutla bakmak için de tarihimizden güç alıyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Yolu her yıl milyonlarda ziyaretçiyi konuk ediyor
Hem Çanakkalelilerin hem de yerli yabancı turistlerin Mustafa Kemal Yolu’na olan ilgilerinden büyük mutluluk duyduklarının altını çizen Tayfun Küçükoğlu, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından buraya gelenlerin ortak bir amaç etrafında kenetlenmenin ruhunu hissettiklerini ifade ederken, sözlerini şöyle tamamladı: “Savaş anlatımlarının kapalı alanlardan çıkarılıp savaşın yaşandığı alanlara yönelik mekânsal düzenlemeler yapılması, bu alanların hikayelerinin ziyaretçilere çeşitlendirilerek sunulmasının ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında tekrar hayat bulan bu yol, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi konuk eden tarihi alanın en dikkat çeken noktalarından biri oldu. Cumhuriyet’imizin ikinci asrının ilk yılını geride bırakırken, herkesi Çanakkale ruhunu yerinde deneyimleyip yaşamak ve yaşatmak için Mustafa Kemal Yolu’nu ziyarete davet ediyoruz” diye konuştu.

Dünyanın en büyük açık hava müzesi olma yolunda ilerleyen ve her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan Çanakkale Tarihi Alanı’nın en dikkat çeken noktalarından biri olan yolda, Atatürk’ün zaferden emin bir şekilde ufka doğru bakarak düşmanı 9 numaralı siperden gözetlediği meşhur fotoğrafının da bir heykeli bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/filli-boya-cumhuriyetin-2nci-yuzyilinda-da-mustafa-kemal-yolu-ile-buyuk-zaferi-yasatiyor_206657.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!