Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ENAG Nisan Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. E-TÜFE nisan ayında yüzde 4.86 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 105.19 oldu.

yapi.com.tr
ENAG Nisan Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, nisan ayında enflasyon yüzde 4.86 arttı. Yıllık artış ise yüzde 105.19 oldu. Yılın ilk çeyreğinde enflasyon oranı ise yüzde 29.27 oldu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en fazla aylık azalış yüzde -0,90 ile konut en fazla yükseliş ise yüzde 14,02 ile giyim ve ayakkabı kaleminde gerçekleşti.

Baz etkisiyle düşüş eğilimine giren enflasyon oranlarının aylık olarak yüzde 5 civarında seyretmesi kalıcı bir hayat pahalılığının göstergesi.

İstanbul'da aylık enflasyon serisi 46. ayında
Öte yandan İstanbul Ticaret Odası 1 Mayıs'ta İstanbul’un nisan ayı enflasyonunu açıkladı. İstanbul'da nisanda bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 4,57, toptan fiyatlar ise 3,14 arttı. Yıllık bazda artış perakendede yüzde 62,46, toptan fiyatlarda ise yüzde 70,58 oldu. Böylelikle veri setinde aylık enflasyon serisi 46. aya çıktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enag-nisan-ayi-enflasyon-verilerini-acikladi_197754.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!