Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"En Neşeli Kreşler" Ödüllendirildi!

Borusan tarafından düzenlenen 'Organize Sanayi Bölgeleri'nde Kreş ve Gündüz Bakımevi Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın kolokyum ve ödül töreni Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) yapıldı.

yapi.com.tr
"En Neşeli Kreşler" Ödüllendirildi!

Borusan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan “Annemin İşi Benim Geleceğim” programı kapsamında düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri’nde Kreş ve Gündüz Bakımevi Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın kolokyum ve ödül töreni, YEM’de düzenlendi.

Ödül töreninden önce düzenlenen kolokyuma jüri üyelerinden; Yalın Mimarlık Kurucusu Mimar Ömer Selçuk Boz, DEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Sivri Gökmen, YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Hakkı Önel, KOÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.  Murat Uluğ, MSGSÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu, Atölye Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar H. Sinan Omacan katıldı.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zafer Akdemir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen kolokyumda katılımcılar ile yarışma süreci tartışıldı.

Yarışmanın Jüri Başkanı Hakkı Önel, yarışan projelerin değerlendirilme aşamasından bahsederek, jürinin önyargılardan uzak, ortak akıl yakalamaya çalıştığını söyledi. Genç mimarların katılımından sevinç duyduğunu belirten Önel, jürinin elemelerde oldukça zorlandığının altını çizdi. Önel, çocuklara ait bu mekanların yalın bir biçimde nasıl tasarlanabileceğini düşündüklerini ifade etti. Murat Uluğ, yarışmanın kreş ve model tasarım olması bakımından bir ilk olduğunu vurgulayarak, bu durumun jüri için de iyi bir deneyim olduğunu kaydetti. H. Sinan Omacan, 0-6 yaş arası çocukların mekan algısını oluşturmasına katkısı anlamında projeleri değerlendirdiğini kaydetti. Mehmet Zafer Akdemir, eğitim yapılarının tek tip olmasından yana olmadığını belirterek, mekanın ait olacağı yere özgü çözümlerin ağırlıklı olduğu projelerin yarışmaya katıldığından bahsetti. Ömer Selçuk Boz, yarışmada istenildiği gibi hem çocuğun ve onun dünyasına yönelik, hem de model proje olarak heryere adapte edilebilecek, endüstriyel yapı tasarlamanın zorluklarını anlattı. Model proje üretmenin yarışmayı zor hale getirdiğini ifade eden Boz, tasarlanan yapıların çocuk ve onun zihnindeki dünya ile bağlantı kurması gerektiğini söyledi. Burçin Cem Arabacıoğlu ise jürinin önyargılarla projelere yaklaşmadığının altını çizerek, zengin bir bakış açısının sağlanmaya çalışıldığını kaydetti.

Kolokyum’un ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreni öncesinde Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Dr. Barış Onay ve Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu birer konuşma yaptı.

Onay, yarışmaya 188 projenin katıldığını belirterek, yarışmanın büyüklüğünden bahsetti. Bu tür yarışmaların önemine vurgu yapan Onay, yarışmalarla büyük projelerin mimarlara sorulmasının, mimarlık camiası açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Demircioğlu yaptığı konuşmada Borusan Holding olarak eğitime katkı yapmayı amaçladıklarını anlatarak konuşmasına başladı. Türkiye’nin en önemli kaynağının insan olduğuna değinen Demircioğlu, Türkiye’nin yetişmiş insan gücü ile güçleneceğine vurgu yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Annemin işi, benim geleceğim” projesinden etkilendiklerini belirten Demircioğlu, kadının sosyal hayattaki statüsüne katkı yapmayı amaçlayan projeler üretmeye çalıştıklarını vurguladı. Demircioğlu yarışma ile ilgili şunları söyledi: “Bu proje kadınların daha rahat sosyal hayata atılmalarını sağlayacak. Bu kreşlerden Organize Sanayi bölgelerinde yapılacak ve böylece hizmete sokulacak. Amaç yol göstermek, referans ortaya koymak”.

Konuşmaların ardından, birincilik ödülü; Bülent Demircioğlu tarafından Yıldız Teknik Üniversitesinden Mimar Hakkı Can Özkan’ın ekip başı olduğu ve yardımcılığını Serdar Köroğlu’nun yaptığı projeye verildi.

İkincilik ödülü; Aile ve Sosyaşl Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İsmet Yıldız Polat tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Kerem Çınar’ın ekip başı olduğu projeye verildi.

Üçüncülük ödülünü; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürü Arif Güldane’nin verdiği Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yüksek Mimar Ayşegül Akçay’ın ekip başı olduğu proje aldı.

 

Yarışmada mansiyona değer görülen 3 ekibe ödüllerini Borusan Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık; satınalma ödülüne layık görülen 5 ekibin ödüllerini ise Jüri üyesi Hikmet Sivri Gökmen takdim etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-neseli-kresler-odullendirildi_108630.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!