Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

CEO'lar Krizi Nasıl Yönettiler?

12-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Swissôtel’de düzenlenen Active ACADEMY 7. Uluslararası Finans Zirvesi, herkesin merak ettiği bir soruya yanıt aradı. Kapanış oturumunda CEO’ların krizi nasıl yönettiklerini irdeleyen Zirve, Türkiye’nin 5 önemli bankasının yöneticilerini aynı masa etrafında topladı.

yapi.com.tr
CEO'lar Krizi Nasıl Yönettiler?

br />
Gelecekte ne olacak?

Banka CEO’ları oturumda geleceğe dair öngörülerini de paylaştılar. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen bu konudaki düşüncelerini “Kamu, riskleri üstlenmiş durumda. Dolayısıyla yetkisini de artıracak. Piyasa disiplini yerini devlet disiplinine bırakacak. Bu durumda getirilecek düzenlemelerin etki analizlerinin iyi yapılması gerekiyor. Türkiye, şu anda dünya finans piyasalarında sözü edilen önlemlerinin çoğunu uygulamaya dökmüş bulunuyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve bankalarımızın kredi verme gücünü engellememeliyiz. Türkiye’nin büyümesi için bankacılık sektörümüzün büyümesi gerekiyor,” şeklinde açıkladı.

Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Önümüzde ciddi bir belirsizlik var. Bu belirsizliği sağlıklı bir şekilde aşmak için özellikle Avrupa ve ABD’deki bankaları, ülkemizdeki işsizlik verilerini ve iç talebi yakından takip etmeliyiz.” Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ise gelecekler ilgili önerilerini şöyle dile getirdi: “Kârlılık açısından önümüzde zor bir yıl olacak. Rekabet artacak, ölçek ekonomisi önem kazanacak ve kar marjları daralacak.” DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ise şu öngörülerde bulundu: “Bütün devletler tüketiciyi ön plana çıkarıyor. ABD ve Avrupa ülkeleri yeni düzenlemelere gidiyor. Biz de bu süreçte daha esnek olmalıyız ve uzun vadede kamu disiplini sağlamak, hazine tahvillerinin vadesini uzatmak gibi önlemler almalıyız. Hükümetin oluşturduğu orta vadeli planın da bağlayıcılığını artırmamız ve ihracatçıyı koruyacak tedbirler almamız gerekiyor.”

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil de geleceğe dair tahminlerini şöyle sıraladı: “2010 sonuna kadar yeni standartlar gelecek, krediler ve para daha pahalı olacak. Finansal sistemin sıkıntıları bitmedi, yapısal sorunlar devam ediyor. Gelişmiş ülkeler büyüme, işsizlik ve korumacılık gibi sorunlar yaşayacak. Türkiye ise kârlılık açısından iyi bir konumda. Ancak BDDK hükümlerince bu kâr dağıtılmıyor, bünyede bırakılıyor. Oysa bünyede bırakılan her ek kâr, yani 1 ek sermaye 8 lira kredi demek. Dolayısıyla bankaların yüksek kâr elde etmesi yüksek sermayenin olması aslında kredi büyümesi için çok iyi bir done. Daha fazla gelişmek için finans sektörünün güçlenmesi gerek, güçlenme de kârla mümkün olabilir. Bunların yanı sıra sektörümüz için rekabet dezavantajı oluşturan unsurların da ortadan kaldırılması gerek. Örneğin ciddi aracılık maliyetleri ödüyoruz, bu sistem değiştirilmeli ve arbitraj yapmayacak şekilde yeniden düzenlenmeli. Ayrıca finansal piyasalarımız fazla banka dominant bir yapıda. Faizler hiç görmediğimiz kadar düşük seviyede ama hâlâ özel sektör bono çıkarmıyor. Dolayısıyla önümüzdeki döneme hazırlık açısından rekabeti zorlaştıran unsurları kaldırmamız ve banka dışı sermaye piyasalarını geliştirmemiz lazım.”

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/ceolar-krizi-nasil-yonettiler_74432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!