b>Seraper’den yapılmış rengarenk kiremitler, binaların çatı kaplamaları için kırmızı kiremitlere alternatif oluyor.
Toprak kiremitlere göre daha dayanıklı ve daha az iletken olan bu kiremitler, eğilimi 75 dereceye kadar olan evlerin çatılarında en kötü hava koşullarında bile kullanılıyor.
Kiremitlerin İstanbul, İzmit ve Trakya anabayisi İlke Plast Limited Şirketi Müdürü Ali Sınırtaş, çatıları rengarenk süsleyen bu kiremitlerin, Erzincan’daki Doğusan A.Ş tesislerinde üretildiğini belirterek, ‘Üretiminde kullanılan hamur, ısı izolasyonu normal kiremite göre daha fazla olan doğal perlitten, yani volkanik camdan oluşuyor” dedi. Seraper harcının, yüzde 75-80 oranında silis içerdiğini bildiren Sınırtaş, şunları kaydetti:
“Bu, üretilen kiremiti özel bir konuma ulaştırıyor. Rengarenk olan kiremitler, toprak kiremitlere göre daha dayanıklı ve daha az iletkendir. Sıfırın altında eksi 48 derecedeki performans testlerinde olumlu sonuç verdi. Toprak kiremitlere göre yüzde 54 daha az iletkendir. Kiremitlerin birbirine kenetlenme özelliği var. En kötü hava koşullarında, eğilimi 75 dereceye kadar olan evlerin çatılarında bile güvenilir şekilde kullanılabiliyor.”
HEDEF, YILDA 1 MİLYON TÜKETİM
Sınırtaş, 50 yıllık ömrü bulunan TSE standartlarındaki kiremitlerin yıllık tükem hedefinin 1 milyon adet olduğunu da bildirdi. Seraper kiremitlerin, normal kiremitlerden, metrekarede 6 kilogram daha hafif olduğunu da anlatan Sınırtaş, şöyle devam etti:
“Don, toz ve kir tutmayan, kolay ve hızlı döşenen, su ve ısı geçirmeyen Seraper kiremitlerindeki yıllık tüketim hedefimiz 1 milyon adete ulaşmaktır. Hedefimiz Seraper’i İstanbullu yapmak. İstanbul’da çatıları rengarenk seraper kiremitleriyle döşeyeceğiz. Çatılar rengarenk olacak.”
Ali Sınırtaş, çatı kaplamasının yanı sıra duvar ve yer kaplamasında da kullanılan kiremitlerin, yılda 30 milyon adet üretildiğini sözlerine ekledi.
|