Batıkent ‘Üvey Evlat Muamelesi’ Görüyor
Batıkentliler, 500 bine yakın nüfusa sahip olmalarına karşın semtlerinin hâlâ ilçe yapılmadığına dikkat çekiyor. Anakent ve Yenimahalle belediyelerinden gerekli hizmeti alamadıklarını belirten Batıkentliler, “üvey evlat muamelesi görüyoruz” değerlendirmesini yapıyor.
Batıkentliler, 500 bine yakın nüfusa sahip olmalarına karşın semtlerinin hâlâ ilçe yapılmadığına dikkat çekiyor. Anakent ve Yenimahalle belediyelerinden gerekli hizmeti alamadıklarını belirten Batıkentliler, “üvey evlat muamelesi görüyoruz” değerlendirmesini yapıyor. Yenimahalle’ye bağlı Batıkent’te oturan yurttaşlar, 4 yıl önce semtlerinin ilçe olması için 8 mahalle muhtarının 90 bin imza toplayarak başlattıkları girişimden, olumlu sonuç alamamaları nedeniyle haksızlığa uğradıklarını düşünüyor. Batıkent’teki mahalle muhtarları da bu duruma tepkili. Ergazi Mahallesi Muhtarı Fevzi Bulut, Batıkent’in ilçe olması için gerekli nüfusa sahip olduğunu, ancak çoğunluğunu “çağdaş kesim”in oluşturduğu Batıkent’in siyasi görüşleri nedeniyle ilçe yapılmadığını söyledi. Bu konuda en ufak bir umut ışığı aldıkları taktirde bunun peşini bırakmayacaklarını anlatan Bulut, ancak şimdiye kadar hiçbir olumlu yanıtla karşılaşmadıklarını ifade etti. Bulut, ilçe olamama sıkıntısı içindeki Batıkentlilerin, yerel yönetimler ve kamu kuruluşlarından da gerekli hizmeti alamadığını kaydetti. Bulut, şunları söyledi: “Semtte birçok emekli yurttaş bulunuyor ama buna karşılık yeterli Ziraat Bankası şubesi yok. Ziraat Bankası’na her ay maaşlarını almaya gelen yurttaşlar, büyük bir sıkıntıyla karşılaşıyorlar. Buraya TEDAŞ’ın bir şubesi de açılmalı. Ergazi Mahallesi’nde lise bulunmuyor ve bir lise yapılmasını istiyoruz. Bunun yapılabilmesi için gerekli arazi de var. Batıkent’te bulunan boş araziler, gerekli yapılanmalarla sosyal alanlara çevrilmeli.” Kent-Koop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz, 500 bine yakın nüfusa sahip Batıkent’in ilçe yapılmamasının “haksızlık” olduğunu, semtlerinin “üvey evlat muamelesi” gördüğünü aktardı. “Yıllardır yapım aşamasında olan ve pek de biteceğe benzemeyen Batıkent-Sincan Metro Hattı da Batıkent açısından görüntü kirliliğine neden oluyor” diyen Ayaz, metro çalışması yüzünden çevre düzenlemesi bozulan Metropol Sitesi sakinlerinin mağduriyetinin de hâlâ devam ettiğini vurguladı. Ayaz, “Batıkent gibi başlangıcından bu yana planlı olarak yapılaşmış çağdaş bir yerleşim yerinde, buna yakışmayan boş arsalar var. Buraların farklı amaçlarla kullanımının önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.
‘Gökçek görmezlikten geliyor’ BATI Sitesi Mahallesi Muhtarı Mustafa Sönmez de Batıkent’in Pursaklar’dan çok daha fazla nüfusa sahip olmasına karşın Pursaklar’ın ilçe yapılmasının bu bölgenin siyasi görüşünden kaynaklandığını savunarak, şu görüşleri dile getirdi: “Batıkent’e, Murat Karayalçın’ın projelerinin tamamlanmasının ardından hiçbir hizmet gelmedi. Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, Batıkent’i görmezlikten geliyor. Batıkent bir an önce ‘otelkent’ görüntüsünden çıkarılmalı. Buraya sosyal ve kültürel amaçlı alanlar yapılmalı. Batıkent, Yenimahalle’nin bir semti olduğu sürece bizlere hizmet gelmeyecek. Batıkent, sadece otel amaçlı kullanılmamalı. Bunun için gerekli olanakların sağlanmasını istiyoruz.” Öte yandan Batıkentli yurttaşlar da “Anakent Belediyesi’nin, semtlerine yıllardır yeteri kadar hizmet getirmediği, yurttaşın sorunlarıyla ilgilenmediği” görüşünde birleşiyor. Yenimahalle Belediyesi’nin denetiminde olan ara yolların yapılmasına karşın, Anakent Belediyesi denetimindeki anayolların çamur içinde olduğunu, kimsenin bu yollarla ilgilenmediği savunuluyor. Harbiye 66 Sitesi sakinlerinden Fevziye Polat, özellikle kış aylarında sitelerine yakın olan durağı kullanırken çamur içinde kalmaktan bıktıklarını söyledi. Polat, Anakent Belediyesi’den en kısa sürede yollara çözüm bulmasını da istedi. |