Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Balıkesir'e 100 Milyon Dolarlık AVM Yatırımı

Pegasus Havayolları’nın kurucusu ve gayrimenkul yatırımlarına imza atan Esas Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Balıkesir’e 100 milyon dolarlık alışveriş merkezi projesi yapacaklarını açıkladı.

yapı.com.tr
Balıkesir'e 100 Milyon Dolarlık AVM Yatırımı

Projenin hayata geçirilmesi için arsa yatırımı tamamlanırken, Sabancı, önceki gün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret ederek, “alışveriş caddesi” konseptli proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Uğur, Balıkesir’e yapılacak her yatırımın karşılık bulacağını söyledi. Milliyet'in haberine göre, Uğur, Balıkesir’in coğrafi konumu itibariyle üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer aldığını, bu potansiyelin yatırımcıların da dikkatini çektiğini vurguladı. Başkan ayrıca, dünyaca ünlü otel zinciri Hilton’un da Balıkesir’de otel yapacağına işaret etti.

Havaalanlarının şehrin havasını değiştirdiğini ve bu kapsamda Balıkesir’de üç tane havaalanın bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Ali Sabancı ise, “Balıkesir bize çok heyecan veriyor. Gayrimenkul stratejimize tam oturuyor Balıkesir. Bir alışveriş merkezi şehrin sosyal hayatına çok şey katıyor. Bizim yaptığımız planlamada yüzde 15-20 oranında yerellik ön planda. Yerel yatırımcıları da bu alışveriş merkezine yatırım yapmaya bekliyoruz. Yerel esnafa rağmen değil birlikte yapacağız. Mart, nisan ayı içerisinde kazmayı vuracağız. Arsa dahil 100 milyon dolar bir yatırım yapacağız. AVM mantığıyla değil açık alanda alışveriş caddesi formatında olacak merkezimiz” dedi.

150 dükkanlık cadde

Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu da Balıkesir’deki alışveriş caddesi yatırımının gayrimenkul stratejilerine uygun olduğunu belirtti. Köseoğlu, “İçerisinde 150’e yakın dükkan bulunacak. Proje kapsamında 1500- 2000 kişiye istihdam sağlanacak. Balıkesirliler artık alışveriş için dışarıya gitmeyecek. Balıkesir’in parası Balıkesir’de kalacak. Özel sektörden gelmenizden dolayı vizyonunuz açık. Bu yatırımları yapmamız için bürokratik işlemleri kolaylaştırıyorsunuz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/balikesire-100-milyon-dolarlik-avm-yatirimi_141037.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!