Ar-Ge Desteklerinde Kapsam Genişledi
Ar-Ge ve Teknoloji için 12.5...
Ar-Ge Faaliyetine Vergi İndirimi
Ar-Ge'ye 20,6 Milyar Lira Harcandı
Ar-Ge Harcamasına Vergi İndirimi
‘Ortak Ar-Ge için Özel Sektöre...
PAGDER'den Plastik Sektöründe...
Ar-Ge Reform Paketi Hazırlanıyor
Seranit, 2016'da Ar-Ge Yatırımlarına...
Ar-Ge Harcamalarında Yüzde...
"Sektörün Sorunlarının Çözümü...
“Ülkemizde Ar-Ge Çalışmaları...
Ar-Ge'ye 17,6 Milyar Lira Harcandı
Ar-Ge ve Pazarlama Faaliyetlerine...
Cirosunun %5'ini, İnsan Kaynaklarının...
Ar-Ge Merkezlerinin Sayısı 200'e Ulaştı
"AR-GE Çalışmalarına Ağırlık Veriyoruz"
Arçelik İngiltere'de Ar-Ge...
Plastik Sektörünün İlk Ar-Ge...
Ar-Ge'ye 5,6 Milyar Lira Harcandı
"İnovasyon İçin Katma Değerli...
Türkiye'nin ECCS Adayı Kayalar...
DYO AR-GE Merkezi İlk 10’da
Sektörünün En Başarılı Ar-Ge...
Ar-Ge Yatırımları Türkiye’nin...
Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim...
Ar-Ge Harcamaları 15 Milyar...
Ar-Ge’ye de ‘Sıçrama’ Paketi Geliyor
Türkiye’nin, Ar-Ge, inovasyon ve tasarımda sıçrama yapmasını sağlayacak “reform paketi”, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı.
Devrim niteliğindeki yasa tasarısında, katma değeri yüksek ve nitelikli ürün üretilmesine yönelik düzenlemeler yer alacak.
Türkiye’nin 2002 yılında GSMH’sinin yüzde 0.53’ünün Ar-Ge’ye gittiği, 2014 itibariyle bu oranın yüzde 1.03’e çıktığı belirtilirken, söz konusu yeni reform paketinde yer alacak düzenlemelerin etkisiyle, 2023’e kadar bu payın, yüzde 3’e çıkarılması öngörülüyor. İmzaya açılan reform paketiyle Ar-Ge yatırımları özendrilerek, yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi amaçlanırken, paket kapsamında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında çalışan öğretim üyelerinin, maaşlarını katlayacak gelirlere sahip olması hedefleniyor. Öğretim üyelerine, üniversite-sanayi işbirliği faaliyetleri sonucunda elde ettikleri gelirlerden, “döner sermaye kesintisi yapıldıktan” sonra kendilerine en az yüzde 85’i ödenecek. Ar-Ge merkezi kurmak için gerekli en az Ar-Ge personel sayısı, sektörel farklılıklar dikkate alınarak 30’dan 15’e düşürülecek. Ar-Ge ve tasarım merkezlerine sipariş veren, kendi merkezi bulunmayan KOBİ’lere indirim sağlanması, mal alımı ihalelerinde yerli malı teklif eden istekliler lehine uygulanan yüzde 15 fiyat avantajına yazılım ürünlerinin de dahil edilmesi, vergi destekleri gibi maddeler de aynı pakket yer alacak. ‘Hızlı yol alacağız’ Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, düzenlemelerle Türkiye’nin daha hızlı yol alacağını belirtti. Bakan Işık, “Teknoloji üreten ülkel olabilmek için Ar-Ge ve inovasyonda tasarım alt yapısını güçlendirmemiz lazım” dedi. Bakan Işık, şunları söyledi: “Türkiye’nin katma değeri olan ürün üretebilmesi için üretim yapabilmesi için Ar-Ge reform paketi çok önemli bir düzenleme olacak. Çok ciddi düzenlemeler yer alacak. Teknoloji üreten bir ülke olabilmesi için Türkiye’nin Ar-Ge, inovasyon, tasarım alt yapısının güçlendirilmesi lazım. Yeni yapılacak düzenlemelerle daha hızlı yol alacağız. Ar-Ge ve yenilikle ilgilenen tüm firmaları etkileyecek düzenlemeler var. Üniversite ve sanayii işbirliğini artıran gelişmeler olacak. Ar-Ge ve inovasyonda, tasarımda sıçrama yaptıracak düzenlemeler olacak.” |